Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

10 módszer a Föld elpusztítására

Témakörök:

Bár a Földnek közel négy és fél milliárd évre (mások szerint csak hét napra) volt szüksége ahhoz, hogy idáig, ahol most tartunk, eljusson, elpusztítani sokkal rövidebb ideig tartana. Íme hát a 10 legegyszerűbb módszer a földi élet teljes kipusztítására.

1. Az élet spontán megszűnése

Mire lesz szükségünk: semmire

Módszer: Valójában csak annyit kell tennünk, hogy hátradőlünk és kivárjuk, amíg ez az esemény bekövetkezik. Ennek esélye körülbelül egy googolplex az egyhez, hiszen ehhez az kéne, hogy a földön lévő 200,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 atom egyszerre szűnjön meg létezni.

2. Strangeletek

Mire lesz szükségünk: egy stabil strangeletre

Módszer: Először is szükségünk lesz egy Relativisztikus Nehéz Ion Ütköztetőre. Ezt felhasználva létre kell hoznunk egy stabil strangeletet (kvartanyagdarabkát), amit aztán elég ideig fenn kell tartanunk, hogy legyen ideje elnyelni a Földet. Bár a strangelet stabilitásának megtartása szinte lehetetlen, azért próbálkozni még lehet!

3. Mikroszkopikus fekete lyukak

Mire lesz szükségünk: mikroszkopikus fekete lyukakra. Ehhez azonban tudnunk kell, hogy a fekete lyukak idővel elenyésznek a Hawking sugárzásnak köszönhetően. Az apró fekete lyukak szinte létrejöttük pillanatában el is pusztulnak.

Módszer: Helyezzük a fekete lyukunkat a földfelszínre és várjunk. A fekete lyukaknak akkora a sűrűségük, hogy könnyedén áthatolnak a talajon és felfalják az összes anyagot.

4. Anyag-antianyag reakció robbanás

Mire lesz szükségünk: mintegy 2 500 000 000 000 tonna antianyagra

Az antianyag a létező legnagyobb robbanóerejű anyag a világegyetemben, és előállítása rendkívül problémás.

Módszer: Egy akkora bombát kell létrehoznunk, ami az egész Földet eltörölné a világegyetemből. Ahhoz, hogy erre képesek legyünk, annyi energia kellene, amennyit a nap egy hét alatt termel. Ennek esélye a legoptimistább becslések szerint is nagyjából nulla.

5. Vákuum energia robbanás

Mire lesz szükségünk: egy lámpaégőre

Módszer: Ez eléggé trükkös. Egyes modernkori elméletek szerint a vákuum valójában nem más, mint a különböző részecskék és antirészecskék állandó harca, amelynek során ezek a részecskék feltűnnek, majd egyből ki is oltják egymást. Az elméletek szerint egy lámpaégő által határolt tér elegendő vákuum energiát tartalmazna ahhoz, hogy az összes óceánt eltűntessük a Földről. Már csak annyi kell, hogy kitaláljuk, miként lehetne kinyerni és kihasználni ezt az energiát. Valószínűtlen, de elképzelhető.

6. Egy óriási fekete lyuk

Mire lesz szükségünk: egy fekete lyukra, rendkívül nagy erejű rakétamotorokra és egy nagy sziklás földfelszínre. A Földhöz legközelebb lévő fekete lyuk mintegy 1600 fényévnyire van innen, a Nyilas csillagkép irányában.

Módszer: Ha megvan a fekete lyuk már csak annyi a dolgunk, hogy a Földre irányítjuk. Vagy a Földet vezetjük a fekete lyukba. Igen nehéz feladat, de minden kétséget kizáróan lehetséges.

7. Egy óriási elektromágneses ágyú

Mire lesz szükségünk: egy rendkívül nagy erejű elektromágneses ágyúra

Módszer: A lényeg, hogy a Föld hat szextilliónyi tömegét le tudjuk téríteni a pályájáról, és a Napba, vagy más égitest felé irányítsuk.

8. Egy óriási, valóban óriási tompa tárgy

Mire lesz szükségünk: egy nagy kemény szikladarabra, akkorára, mint mondjuk a Mars

Módszer: Valójában bármit el lehet pusztítani, ha elég erősen ütjük meg. Az elképzelés rendkívül egyszerű: találnunk kell egy elég nagy aszteroidát vagy bolygót, fel kell gyorsítanunk a megfelelő sebességre, és a Földbe kell vezetnünk. Egy 10 000 000 000 000 tonnás aszteroida a fénysebesség 90 százalékának megfelelő sebességen mondjuk már megtenné.

9. Von Neumann gépek

Mire lesz szükségünk: egyetlen von Neumann gépre

Módszer: Von Neumann gép bármilyen olyan szerkezet lehet, ami mindenféle külső segítség nélkül, csupán a körülötte lévő anyagokból képes tökéletes másolatot készíteni saját magáról. Készítsünk egy ilyen gépet vasból, magnéziumból, alumíniumból és szilikonból (ezek a Föld fő alkotóelemei), és engedjük szabadon. Hamarosan a gép elkezdi reprodukálni magát egészen addig, amíg már csak és kizárólag ezek a gépek lesznek a Földön, felhasználva annak minden alkotóelemét.

10. A Nap

Mire lesz szükségünk: egy, a Földet mozgatni képes eszközre

Módszer: Egyszerűen csak hajítsuk a Földet a Napba. Ehhez nem kell mást tennünk, mint olyan pályára állítanunk anyabolygónkat, ami elég közel viszi a Naphoz (a Roche határon belülre), ami aztán elvégzi a munkát helyettünk.

Termékajánló:

PET palack összenyomó

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők