Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5b0fd28bd56dd.jpg

3 hónapot jósolt az orvosa - Így gyógyult meg áttétes rákbetegségéből

Témakörök: Életmód, táplálkozás Kutatás Érdekesség

Manapság a rák az egyik legrettegettebb betegség. Aki meghallja, hogy daganata van, és műtétre, kemoterápiára van szükség, úgy érzi magát, mint akinek a halálos ítéletét mondták ki. Bernáth Gusztávné is így érezte, amikor kiderült, tüdődaganata van, agyi-, nyirok- és csontáttéttel. De aztán a második gondolata az volt, hogy meg akar gyógyulni. Mindenképpen- olvasható a femcafe.hu oldalán.

A szörnyű diagnózis
 
Katalin története egy egyszerű vérvétellel kezdődött. Háziorvosa vette észre, hogy a középkorú nő a leghétköznapibb tevékenységek során is könnyen kifullad, ezért azt javasolta, vizsgáltassa ki magát. Először vashiányt állapítottak meg nála, a tüdőgondozóból CT-re küldték, de a biopszia eredménye értékelhetetlen lett. A budapesti onkológiai intézetben is vizsgálatok sora követte egymást, melyek eredményeként kiderült, egy 6x5x3 cm-es daganat van a mellkasában.
 
Az orvosa akkor azt mondta neki, mindössze 3 hónapja van hátra. A diagnózis hallatán Katalin rácsapta az ajtót, egyszerűen nem akarta elfogadni, hogy ennyi volt... Második orvosa már egy fokkal bizakodóbb volt, megígérte a nőnek, találnak valamilyen megoldást. Egy kísérleti programba szerették volna bevonni, ám a diagnózist követő pár hónapon belül kiderült, Katalin agyában is találtak áttétes daganatot.

Fény az alagút végén
 
Az eredmények után viszonylag gyorsan megkezdték a kemoterápiás kezelést, a negyedik alkalom után pedig Katalin orvosa jelezte, talán van még egy járható út. A molekuláris diagnosztikával foglalkozó és egyéni gyógyszeres kezelések kiválasztását segítő hazai orvosi vállalkozás, az Oncompass Medicine beazonosította a Katalin daganatában lévő génhibát és megtalálta az arra kifejlesztett célzott hatóanyagot, amely akkor még csak klinikai vizsgálatban volt elérhető.

https://youtu.be/SCUdDYz4lFw
 
Katalin előtt új kapuk nyíltak meg. A cég közbenjárásával Spanyolországban találtak egy olyan terápiát, ami célzottan az ő génhibáját volt hivatott kijavítani, így esélyt adva számára a teljes gyógyulásra. Katalin nem sokat gondolkozott, rövid időn belül Malagába utazott.
 
Minden átértékelődik
 
A külföldön töltött időszak eleinte nem csak a betegséggel való szembenézés miatt volt nagyon nehéz számára, a családját, unokáit is itthon kellett hagynia, és a nyelvet sem beszélte. Napjai orvosi vizsgálatokkal, vérvételekkel, vizitekkel teltek. Hazai orvosa többször is felhívta, és erősítette benne, hogy csinálja végig a kezelést, ha ugyanis hazajön, nem léphet vissza a programba.
 
Katalin jelentős testi-lelki átalakuláson ment keresztül, sokmindent átértékelt magában, és ahogy telt az idő, egyre inkább igyekezett a mindennapokban is részt venni. Piacra járt, nyelvet tanult, mindeközben pedig kezdte egyre jobban érezte magát. Végül 6 hónap helyett csak 4-et kellett kint töltenie, a kezelés pedig sikeresnek bizonyult. Katalin immár 5 éve tünetmentes. Bár a terápia során alkalmazott gyógyszereket még mindig szednie kell, egyre ritkábban keresi fel spanyol orvosát.
Vissza az alapokhoz
 
Katalin a molekuláris diagnosztika segítségével kapta meg azt a hatóanyagot, aminek köszönhetően már évek óta daganatmentes. A molekuláris diagnosztika a betegség okát azonosítja, ami minden esetben génhiba (mutáció). Ha a molekuláris okot sikerül azonosítani, azt követően egy informatikai elemzéssel kiderítjük, melyik hatóanyag lenne hatásos – ami képes a hibás gént, illetve az az általa termelt fehérje működését gátolni, magyarázza Dr. Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója.

https://youtu.be/ECutYmigGJg

Akinek kétszer kelt fel a nap...
 
Katalin külföldön töltött naplóbejegyzései és saját vallomásai alapján jelentette meg Mihalicz Csilla újságíró segítségével az "Akinek kétszer kelt fel a nap..." című könyvét, melyben nem csak a külföldön töltött időszakról, az átélt fájdalmakról, vagy a kezelésekről beszél. Őszintén az olvasó elé tárja családja érzéseit is a betegségével kapcsolatban, és segít a hozzá hasonló helyzetben lévőknek. A könyv sokaknak nyújthat vigasztalást, megnyugvást, erőt, kitartást a bajában, és töltődést mindenkinek, akinek az élet bármely területén vívott küzdelmeiben elakadása, nehézségei vannak.
 
A könyv a Kossuth kiadó gondozásában jelent meg.
 
Forrás: femcafe.hu
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal