Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

7 lépés az egészséges szívért

Témakörök:

A diétától a testmozgáson át a koleszterinig az amerikai AHA egészségügyi szervezet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának 7 kulcstényezőjére hívta fel a nyilvánosság figyelmét.

Az AHA (American Heart Association), amerikai kardiológiai egyesület 7 egyszerű lépésre hívta fel a nyilvánosság figyelmét, amelyekkel a szív- és érrendszeri panaszok kialakulásának kockázata csökkenthető.  A Circulation szaklapban megjelent cikkben az AHA az alábbiakat javasolja az ideális szív- és érrendszeri egészségi állapot fenntartásához: 

Dohányzásmentes életmód, vagy legalább egy éve elhagyott dohányzás.

Egészéges testtömeg-index (BMI)

Testmozgás, minél több, annál jobb. A legújabb adatok szerint legalább heti 150 percnyi könnyebb testmozgás, vagy 75 percnyi erős testedzés szükséges az egészségünk megőrzéséhez.

120/80-as érték alatti vérnyomás

Éhgyomorra a vércukorszinr kevesebb, mint 100 mg/dl

a koleszterinszint kevesebb mint 200 mg/dl

Egészséges étrend az egészséges étkezés 4 vagy 5 alapelemével.

Egy 2000 kalóriás étrend esetén ezek a következők: naponta gyümölcs és zöldség; hal, hetente kétszer; naponta, rostban gazdag magvakat tartalmazó élelmiszerek; a nátriumbeviel naponta ne legyen több 1500 mg-nál; hetente maximum 1 liter cukros ital.

Az AHA azt reméli, hogy a 7 kulcstényezőre épülő 7 egyszerű lépéssel az amerikaiak szív- és érrendszeri egészségét 2020-ra 20 %-kal tudják javítani, illetve, ezzel együtt a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a stroke (gutaütés) előfordulását is 20%-kal tudják majd csökkenteni.

Termékajánló:

Automata vérnyomásmérő, SE-7000

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők