Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

A csokoládé orvosság

Témakörök:

A kakaóban gazdag fekete csokoládé a májcirrózisos betegek számára a jövőben akár receptre is kapható lehet, mivel egy friss tudományos munka rámutatott a fekete csokoládé jótékony hatásaira.

Spanyol kutatók vizsgálatai szerint az étcsokoládé az étkezés utáni gyomor-vérnyomás szintjét képes megfelelő szinten tartani, ami a májcirrózisos betegek esetében akár annyira veszélyessé is válhat, hogy a vérerek szétrepednek.

Az étcsokoládé vérnyomásszabályozó hatása mögött a kakaóban található, flavanoloknak nevezett antioxidánsok állhatnak, mivel ezek a vegyületek segítenek az erek simaizomzatát ellazítani.  

A spanyol szakemberek 21 végstádiumban lévő májbeteggel végzett vizsgálataiban 85%-os kakaótartalmú étcsokoládét használtak, amelynek következtében a betegek a májban a vérnyomás sokkal kisebb mértékben növekedett meg, mint azoknál, akik nem fogyasztottak ilyen csokoládét. 

A májcirrózis a májat hosszútávon érő sérülések nyomán kialakuló kisebesedés, amelyet több tényező is kiválthat, köztük a hepatitisz fertőzés vagy a kóros alkoholfogyasztás.

Termékajánló:

Body Balance F5 személymérleg

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők