Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5a3ae30f15408.jpeg

A fokhagyma segíthet a magasvérnyomáson

Témakörök:

Megfelelő orvosi kezelés mellett a fokhagyma jót tesz a magas vérnyomástól szenvedőknek – állítja egy ausztrál kutatás.

Az Adeliade Egyetem munkatársai ötven olyan beteget kerestek fel, akik hiába részesültek gyógyszeres kezelésben, nem javult az állapotuk. Arra voltak kíváncsiak, fokhagymatartalmú készítményekkel lehetséges-e változást előidézni náluk. A növényről eddig is tudták, hogy sikeresen csökkenti a koleszterinszintet.

A kísérleti alanyok 12 héten keresztül szedtek fokhagymakapszulát, napi négy alkalommal. Azok esetében, akik placebót (hatóanyag nélküli készítmény) kaptak, nem állt be változás, ellentétben a többiekkel, akik vérnyomása átlagosan 10 Hgmm-rel csökkent.

Nagy jelentőségű ez a felfedezés, mivel a hipertóniában szenvedők mindennapi kezelésében is hasznosítható” – nyilatkozta Karin Ried, a vizsgálatokat vezetpő egyik kutató. „Elsődleges célunk most az, hogy felmérjük, milyen hatást vált ki a fokhagyma az eredménytelenül kezelt magasvérnyomásos betegek esetében.” – tette hozzá.

Szakértők figyelmeztetnek azonban, hogy ilyen fajta kezelést kizárólag orvosi ellenőrzés mellett szabad folytatni, mivel a fokhagyma egyéb gyógyszerekkel együtt fogyasztva nem várt mellékhatásokat okozhat.

A kutatásról készült tanulmány a Maturitas című folyóiratban jelent meg.

SE-7000 otthoni vérnyomásmérő

Forrás: MediPress

 

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők