Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

A gyorsabb fogyás tartósabb eredményt biztosít

Témakörök:

Aki le akar fogyni, és meg is akarja őrizni karcsúságát, az legjobb, ha gyorsan szabadul meg a kilóktól, és nem lassan, állítja egy új kutatás.

A Floridai Egyetem kutatói, akik megvizsgálták az eredeti súlyvesztés és a hosszú távú sikeresség összefüggéseit, felfedezték, hogy a gyors fogyással lehet a legtartósabb eredményt elérni.
 "Azok a nők, akik 0,68 kg-nál többet fogytak egy héten, többet is veszítettek a súlyukból, és hosszabb távon is karcsúbbak lettek, mint azok, akik 0,23 kg-ot vagy annál kevesebbet adtak le hetente.” – mondta Lisa Nackers kutató, akinek munkája az International Journal of Behavioural Medicine online számában jelent meg. A gyorsabban fogyó nők étkezési feljegyzései kedvezőbben alakultak, és kevesebb kalóriát is vittek be, mint a többiek. „Úgy látszik, hogy a gyors kezdés kifizetődőbb, mint az apránkénti életmódváltás.” – tette hozzá Nackers.
Az amerikai felnőtt lakosság nagyjából kétharmada, a gyerekeknek pedig egyharmada túlsúlyos vagy elhízott. A kutatási eredmények elég vegyesek azzal kapcsolatban, hogy a gyorsabb vagy lassabb fogyás vezet-e jobb eredményre.

Nackers elmondta, hogy még mindig vitatkoznak azon, melyik a jobb módszer, de az ő eredményei a gyorsabb megközelítést támasztják alá. "A tanulmányból azt a következtetést vontuk le, hogy az eredmények szerint a gyorsabb ütemű fogyás sokkal inkább megerősítést ad a viselkedéstanulás időszaka alatt.”

Hogy készült a tanulmány?
 Nackers szerint a fizikai megjelenés, a testkép, az erőnlét és mobilitás javulhat a gyors fogyással, ami bátorítást is ad a célok eléréséhez. Csapatával 262 középkorú nő adatait elemezték, akik egy elhízás elleni kísérleti kezelésen vettek részt. Mindegyiküket arra bíztatták, hogy csökkentsék a kalóriabevitelt és mozogjanak többet.
 Három csoportra osztották a résztvevőket: gyors, közepes és lassú csoportra, az alapján, hogy mennyit fogytak az első hónap során. Azt is megnézték, hogy 6 ill. 18 hónap elteltével hány kilótól szabadultak meg.
 Nackers jelentése szerint a gyorsan fogyó csoport tagjai ötször akkora eséllyel érték el a 10 %-os testsúlycsökkenést 18 hónap alatt, mint a lassú csoport tagjai. A közepes tempóban haladó nők háromszor olyan eséllyel érték el a mérföldkövet, mint a lassúak.

Termékajánló:

Diéta teszt

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők