Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

A korai lefekvés fellendíti a gyerek fejlődését

Témakörök:

Egy új tanulmány szerint a rendszeres lefekvési idő és az elegendő alvás jobb iskolai, óvodai eredményekhez vezethet. 

Azok a 4 éves gyerekek, akik mindennap közel azonos időben fekszenek le, jobb eredményeket értek el olyan felméréseken, ahol szövegértési és számolási képességeiket mérték fel.  A korai lefekvés, és az ágybamenetellel kapcsolatos szülői szigor ugyancsak pozitívan hat a gyermek fejlődésére. 

Az Amerikai Alvástudományi Akadémia szerint az óvodás korú gyermekeknek legalább 11 óra alvásra van szükségük minden éjszaka. Azoknak, akik ennél kevesebbet alszanak, csökken a teljesítményük, mutatja a tanulmány, amit Erika Gaylor, az SRI International Kutatóközpont kutatója és kollégái végeztek.

 „Ha a szülők ragaszkodnak egy állandó lefekvési időhöz, az nagyon jó hatással lehet gyermekük nyelvi és szövegértési képességére” – mondta Gaylor az Akadémia sajtóközleményében. „A gyermekorvosnak rá kell vennie a szülőket, hogy egy olyan lefekvési időpontot alakítsanak ki, ami a gyermek egészséges alvásához szükséges.” 

A tanulmány készítése során telefonos interjúkban 8000 szülőt kérdeztek meg. Először a gyermek 9 hónapos korában, majd 4 éves korában számoltak be a szülők gyermekük alvási szokásairól. Az eredményeket a SLEEP 2010 elnevezésű, alvástudománnyal foglalkozó szakmai szervezetek éves konferenciáján tették közzé San Antonioban. 

Termékajánló:

Gyermekaltató

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők