Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

A magas sarok ártalmai

Témakörök:

A világon eddig több mint hárommillió nőt kellett orvosi ellátásban részesíteni olyan sérülések miatt, amelyet a magas sarkú cipő okozott.Az esetek fele ínszalagszakadás vagy bokaficam, de több ezer hölgy törte már ki a fogát vagy szenvedett csuklótörést, mert a cipőt hordva elesett. Az érintettek 60 százaléka mégis azt mondja, nem bánja, bármilyen kellemetlen is ez a viselet, ha bókokat kap cserébe.

A Hotter Shoes által készített felmérésben 3000 18 és 65 év közötti nő cipőviselési szokásait vizsgálták. A megkérdezettek 89 százaléka számolt be arról, hogy előfordult már az életében olyan este, amely a kényelmetlen cipője miatt ment tönkre. 61 százalék töltött már ülve egy egész estét emiatt, és egyharmadukkal az is megesett, hogy valakinek haza kellett vinnie, annyira fájt a lába.

A nők 80 százaléka vásárolt már úgy divatos lábbelit, hogy tudta, kényelmetlen lesz. Mindössze két százalék nyilatkozott úgy, hogy még soha nem volt magas sarkú cipő a lábán.

A nők hajlamosak arra, hogy megvegyenek egy pár cipőt, pusztán mert divatos, később pedig panaszkodnak a fájdalom miatt” – nyilatkozta a Sun című lapnak Lisa McCarten, a Hotter Shoes szóvivője. „Ezek a lábbelik szinte hihetetlen mértékű kényelmetlenséget és fájdalmat tudnak okozni” – tette hozzá.

Infrás lábmasszírozó

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők