Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

A telítetlen zsírsavak növelik a gyorsaságot

Témakörök:

A Bécsi Állatorvosi Egyetem tudósai felfedezték, hogy bizonyos fajta telítetlen zsírsavak – az n-6-zsírsavak – képesek növelni a test mozgási készségét. 

Az Osztrák Távirati Iroda szerdai jelentése szerint az egyetem Vadonélő Állatokkal Foglalkozó Intézete részéről Christopher Turbill tudós vonta le a következtetést, melyhez kísérleti egerek teszt-etetésén keresztül jutott. Az egereket két csoportra osztotta, az egyik csoporttal nagyszámú n-6-zsírsav keverékét tartalmazó napraforgóolajat, a másikkal n-3-zsírsvaban gazdag lenolajat itatott. 

Két héttel később az egereket futtatóban tesztelte, és a napraforgóolajat fogyasztó csoport gyorsabban futott, mint a másik, hagyományos növényi olajokon élő állatok. Két másodperces sprint versenyen átlagosan 40 cm volt a különbség. Az Osztrák Távirati Iroda Walter Arnoldot, a Vadonélő Állatokkal Foglalkozó Intézet igazgatóját idézte, miszerint a tudósok még nem ismerik a jelenség okát, de úgy tűnik a többszörösen telítetlen zsírsavak előnyösek  az egészség szempontjából. A többszörösen telítetlen zsírsavak emberi orvoslásban betöltött szerepe egy napjainkban is forrongó kutatási téma.

Termékajánló:

Futópad, C-3000

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők