Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Addiktív szénhidrátok

Témakörök:

Az Auckland Egyetem kutatásai szerint a kukoricapehely, a croissant és más szénhidrátban gazdag élelmiszerek legalább annyira addiktívak lehetnek, mint a cigaretta.

Ezért a kényszerevők valójában nem éhesek, csak függőségükkel küzdenek nap, mint nap. Az Auckland Egyetem Regionális Közegészségügyi Központjának munkatársa, Simon Thornley szerint a többszörösen finomított szénhidrátok hirtelen emelik meg a vércukorszintet, ez a folyamat pedig a függőségi folyamatokért felelős agyi részeket aktiválja.

Dr. Thornley szerint a különböző ételek cukortartalma határozza meg, hogy azok mennyire addiktívak. A kutatók szerint a szénhidrátok megvonása a drog- és alkoholfüggőknél megszokott elvonási tüneteket idéz elő azoknál, akik előtte szénhidrátban gazdag étrendet követtek.

A kutatók szerint a magasabb testzsírtömegű emberek agyában kevesebb örömreceptor található, mint a normális súlyúakéban. Dr. Thornley szerint az élelmiszerek cukortartalmának szabályozására lenne szükség a további közegészségügyi problémák elkerülésének érdekében.

"Az egyszerű, többszörösen finomított szénhidrátok legalább olyan veszélyesek, mint a nikotin, vagy a különböző kábítószerek - nyilatkozta Dr. Thornley - Ez természetesen nem vonatkozik az összetett szénhidrátokra (teljeskiőrlésű pékáru, gabona, hüvelyesek), azokat nyugodtan fogyaszthatjuk továbbra is."

Termékajánló:

Gyümölcscentrifuga és turmixgép egyben, HR1840

Forrás: MediPress

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!