Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Altató tej

Témakörök:

Egy német cég olyan tejet dobott piacra, amely nagy adagban tartalmazza az alvásért felelős melatonin nevű hormont – közölte az ABC Hírügynökség.

A müncheni székhelyű Milchkristalle nevű társaság azt állítja, hogy ha a teheneket éjjel 2 és 4 között fejjük meg, a tejükben az átlagosnál jóval több lesz az említett anyagból. A tejet ezután fagyasztva szárítják, és Nightmilk Crystal, magyarul „Éjjeli tej kristály” néven hozzák forgalomba. Tejjel vagy joghurttal keverve lefekvés előtt kell elfogyasztani.

A tejhez hasonló íze van, egy kicsit talán erősebb” – mondja a müncheni Maike Schnittger, aki rendszeresen fogyasztja az Éjjeli tejet. A hölgy korábban éjszaka dolgozott, és azóta is problémát okoz számára, az elalvás. Az új tej hatalmas segítségnek bizonyult.

Mélyen aludtam, és reggel kipihenten ébredtem.” – mondja, és megjegyzi azt is: örül, hogy az ital csak természetes anyagokat tartalmaz.

Az éjszaka fejt teheneket vörös fény alatt altatják, lóherét kapnak enni, szép időben pedig kimehetnek a mezőre, ahol rengeteg a friss fű és a finom, meleg homok. Ezáltal a tej melatonintartalma akár tízszerese is lehet az átlagosnak.

Míg az Egyesült Államokban recept nélkül is vehet akárki hasonló készítményt, Európában ilyesmihez csak a gyógyszertárakban lehet hozzájutni. Általában olyan embereknek szokták javasolni, akik gyakran vannak kitéve az időeltolódás miatti fáradtságnak, vagy váltott műszakban dolgoznak.

Többen vannak azonban, akik nem hisznek a termék hatékonyságában. Mint mondják: egy adag tejben 1800 pikogramm melatonin található, ami nagyon kevés, hiszen a megfelelő hatás eléréséhez legalább 3 milligrammra lenne szükség. Így kétséges, hogy a készítmény vezet-e bármilyen eredményre.

Tejforraló, H301Forrás: medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők