Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Aszalt szilva helyett

Témakörök:

Ha utálja az aszalt szilvát és a hozzá hasonló ragacsos rosttartalmú étrend-kiegészítőket, ne aggódjon. Itt a segítség a könnyed emésztéshez.

Az Emory Egyetem kutatóinak sikerült kifejleszteniük egy új módszert a székelés megkönnyítésére, különösen azokban az esetekben, ahol minden más kezelés csődöt mondott. A kutatók szerint egyes idegi receptorok stimulálása elősegítheti a belek mozgását és az ürítést.

"Reméljük, hogy a kutatásunk során azonosított receptorok stimulálására hamarosan olyan gyógyszereket fejleszthetünk ki, amelyek minden esetben megoldást jelenthetnek a székrekedésre" - nyilatkozta Bindu Chandrasekharan, az Emory Egyetem kutatója.

A kutatók állatkísérleteik során kétcsoportnyi egeret különítettek el: az első csoportba a normális adenozin receptorral rendelkező egerek tartoztak (ez az idegi receptor a felelős a normális bélmozgásért), a másikba pedig az adenozin hiányos állatok, amelyeknél mind valamilyen mértékű székrekedés állt fenn. A kutatók egyszerű mérésekkel megvizsgálták az egerek székletében található száraz és folyékony anyagok mennyiségét. Ezek után rostokban gazdag ételt etettek az egerekkel, és így követték figyelemmel a belek mozgását. Így pontosan láthatták, melyek azok a receptorok, amelyek szerepet játszanak az egészséges bélmozgás létrehozásában.

 Termékajánló:

Citrusprés, EX6150

"A székrekedés akár igen komoly probléma is lehet, főként a csecsemőknél és az idősebbeknél, ezért reméljük hamarosan mindenki számára elérhetők lesznek a bélmozgásért felelős receptorokat stimuláló szerek" - nyilatkozta Dr. Gerald Weissmann, a FASEB Journal nevű tudományos lap főszerkesztője.

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal