Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Az allergia elkerülhető

Témakörök:

Az egész tavasszal tüsszögő és könnyező allergiás betegek sok esetben saját maguk követnek el hibákat és ezek miatt nehezen tudják kordában tartani allergiájukat – figyelmeztet az Amerikai Allergológiai-, Asztma- és Immonológiai Kollégium.

Az allergiaszezon kezdetével érdemes megfontolni az alábbi tippeket, hogy megelőzzük a tüneteket:

Nem mindenki tudja pontosan, mire is allergiás. A tavaszi allergiára panaszkodók több, mint kétharmada valójában egész évben allergiában szenved. A szakorvosi vizsgálat fényt derít az allergiás tünetek okozójára és az orvos megfelelő kezelést is javasol.

Ne vásároljunk olyan vény nélkül kapható szereket, amelyek nem enyhítik az allergia tüneteit. Forduljunk allergológushoz az optimális kezelés megtalálása érdekében. Az immunterápia orrspray vagy injekció formájában akár örökre is meggyógyíthatja a betegséget.

Ne várjunk az allergiagyógyszerekkel a tünetek megjelenéséig. Még mielőtt elkezdődik az allergiaszezon, kezdjük el szedni az(oka)t a gyógyszer(eke)t, amelyek a múltban is hatásosak voltak számunkra.

Próbáljuk meg elkerülni az allergéneket. Ha allergiások vagyunk a virágporra, tartsuk zárva az ablakokat, zuhanyozzunk le, ha a szabadban voltunk és dél körül, amikor a legmagasabb a pollenkoncentráció, ne menjünk az utcára.

Ha valamilyen nyers élelmiszer tüsszögést, orrfolyást és szájduzzanatot okoz, felmerül az orális allergia szindróma lehetősége. Ez a szezonális allergiában szenvedők körülbelül egyharmadát érinti. Segíthet, ha megfőzzük vagy meghámozzuk ezeket az élelmiszereket, azonban minden esetben forduljunk szakorvoshoz.

Termékajánló:

Vízszűrős porszívó, VW-1800

Forrás: Medipress

5a3ba93943c8c.jpeg

Kis súlyú újszülöttből sikeres felnőtt

5a3ba9e528e33.jpeg

Fehérjedús fogyókúra

5a3ba95f672df.jpeg

Mínusz 9 és fél kiló krumplidiétával