Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Az anya segít a tanulásban

Témakörök:

Egy friss tanulmány szerint, melyet a minnesotai Macalester College és a University of California kutatói készítettek, azok a gyerekek, akikkel az édesanyjuk otthon maradt az első évben, jobban teljesítenek az iskolában.

Azok viszont, akiknek az anyukája már az első évben visszament dolgozni, rosszabb eredményt nyújtanak a számonkéréseken és a magatartásukkal is több gond van. Az öt évtizedet felölelő vizsgálatból arra is fény derült, hogy a gyerekek teljesítményére különösen rossz hatással volt az, ha az anyjuk teljes állásban dolgozott, de emellett az is sokat nyomott a latban, hogy milyen társadalmi osztályból valók, illetve, hogy csak az egyik, vagy mindkét szülő neveli-e őket.

A kutatás szerint a középosztálybeli, kétszülős családból való gyerekeket nagyobb valószínűséggel érintette negatívan az élmény, mint a munkásosztálybeli vagy egyszülős családból valókat.„Úgy tűnik, a későbbi – tehát a gyerek születése után két vagy három évvel – történő munkába állás előnyös a gyerekek számára” – vonták le a kutatók a következtetést. A tanulmányt a Daycare Trust közhasznú társaság hozta nyilvánosságra, akik azért küzdenek, hogy az anyák szülés után egy évig otthon maradhassanak, és gyermekellátási támogatást kapjanak.

Légmosó, hidegpárásító,

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők