Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Az autós klíma pollent és gombát szűr

Témakörök:

Német kutatók szerint az autók légkondicionáló berendezése több mint 80 százalékkal csökkenti a kórokozók, gombaspórák és a külső levegő részecskéinek mennyiségét, ami jó hír a légzőszervrendszeri betegségekben vagy allergiában szenvedők számára.

A Klinikai Mikrobiológia és Fertőző Betegségek Európai Kongresszusán (ECCMID) közzétett tanulmányban a hannoveri orvosi egyetem kutatói három 5 és 10 év közötti, légkondicionálóval felszerelt gépkocsiban vizsgálták a levegő minőségét. A levegő mikrobiológiai minősége a légkondicionálók működése közben rendkívüli, 80,5 és 88,7 százalék közötti javulást mutatott.

A kutatók azonban kihangsúlyozták, hogy a vizsgálatban használt autók légkondicionáló berendezéseit megfelelően karban tartották, és levegőszűrőit rendszeresen cserélték. A kutatócsoport azt javasolja az autósoknak, vizsgáltassák meg légkondicionáló rendszerüket, amint bármilyen gyanús szagot éreznek.

A három autó közül az első egy 1998-as Volkswagen Passat, 110 000 kilométerrel; egy 2003-as VW Polo FSI, amely 10 000 km-t futott; és egy 1997-es SEAT Alhambra kisáruszállító, 175 000 km-rel a kilométerórájában.
A tanulmányt hétfőn teszik közzé, a négynapos helsinki konferencia zárónapján, amelyen több mint 8000 virológus és mikrobiológus szakember vesz részt.

Termékajánló:

Mobil klíma, MC-8024

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők