Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5a3ba9d93d98f.jpeg

Az egyke gyerekek boldogabbak

Témakörök: Születés Kutatás Érdekesség

Az egyke gyerekek boldogabbak, mint azok, akiknek testvérekkel kell megküzdeniük szüleik figyelméért, derült ki egy új tanulmányból.

Az egyik ok, amiért a testvér nélkül felnövő gyerekek magabiztosabbak és elégedettebbek, mert kimaradnak a „testvérháborúból”, mivel a gyerekek harmada arról számol be, hogy rendszeresen megveri a testvére. Ráadásul a testvérek gyakran lopnak is egymástól, és csúfolódnak. Az adatok a brit Understanding Society (Megérteni a társadalmat), családi életet vizsgáló felmérésből származtak, mely 40 000 otthonban lakó 100 000 embert követett nyomon. Az eredmények a State of Nation című magazinban jelentek meg.

"A testvérekkel élők több mint fele (54 százalék) szenved el valamilyen bántalmazást otthon.” – mondta el Dieter Wolke professzor a Warwicki Egyetemről, aki a testvérrivalizálást kutatja. A kutató szerint a gyerekek közti feszültség kihathat a szülőkre is. „Mesélik, hogy a veszekedő testvérek miatt a szülők is idegesek lesznek, néhányan egyszerűen egy idő után már meg sem kísérlik szétválasztani őket.”

Hauser gyermekkerékpárok

Forrás: MediPress

 

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal