Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Az étel nem játék

Témakörök:

Az egyik kaliforniai megyei hatóság Amerikában elsőként tiltotta meg, hogy a magas kalóriatartalmú, gyermekeknek szánt menükhöz a gyorsétterem-láncokban ajándék játékokat adjanak.

A Santa Clara megyei döntéshozók 3:2 arányban tiltották meg, hogy a 458 kalóriánál magasabb tápértékű gyermekmenükhöz a gyorséttermekben bármiféle promóciós céllal adott játékot, műanyag figurát mellékeljenek. 

Ken Yeager, a megyei egészségügyi hatóság feje elmondta, a döntéssel azt szeretnék elérni, hogy az éttermek ne tudják kihasználni a gyerekekben természetesen meglévő vágyat és sóvárgást a játékok felé azzal a céllal, hogy több magas kalóriatartalmú, túl sok zsírt és nátriumot tartalmazó ételeket adjanak el. A szabályozás továbbra is megengedi, hogy az éttermekben játékokat adjanak vagy adjanak el a vendégeknek, de ezek már semmiképpen nem társíthatók olyan menükhöz, ajánlatokhoz, amelyek egészségtelenek. 

A tilalom természetesen felbőszítette a Kaliforniai Vendéglátóipari Szövetséget, akik reklámkampányokban tiltakoznak az megyei döntéssel szemben, és egy gyors közvéleménykutatással is, amelyben a megkérdezett vendégek 80%-a úgy nyilatkozott, a játékok szerepe az egészségtelen ételek fogyasztásában egyáltalán nem jelentős.

Termékajánló:

Low Fat grill, SB FG65

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők