Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Az ételallergia ne tegye tönkre a pikniket

Témakörök:

Egy kis elővigyázatosság, sürgősségi gyógyszer, és mobiltelefon kell ahhoz, hogy nyugodtan élvezzük a nyári sütögetéseket.

 Eljött a nyári főzőcskék, sütögetések ideje. Sokak számára viszont egy ártalmatlannak tűnő piknik is különböző ételallergiás tüneteket idézhet elő, a csalánkiütéstől, a gyomorpanaszokon át, egészen az életveszélyes befulladásig.  

 „Az ételallergia egy komoly dolog, de ha felkészültek vagyunk, nyugodtan vehetünk részt a kerti mulatságokon. Allergológus segítségével meghatározhatjuk azokat az ételeket, amik előidézik az allergiás tüneteket, és egy olyan étrendet alakíthatunk ki, amellyel elkerülhetőek e problémák.” – magyarázza Dr. James Sublett, az Amerikai Allergológiai, Immunológiai és Asztma Társaság sajtótájékoztatóján. 

 Az egyesület az alábbiakat javasolja az ételallergia elkerülésére a nyári piknikek, grillezések során: 

· Vigyünk mindenkinek kis kiszerelésű szószt, öntetet. Így elkerülhetjük a közösen használt ketchupos vagy majonézes flakonon keresztüli szennyeződést.

· Csomagoljuk külön az allergén, és a nem allergén ételeket.

· Használjunk műanyag terítőt, hogy az előző piknikezés során ottmaradt ételszemcsék ne válthassanak ki allergiás rohamot vendégeinknél.

· Vigyünk magunkkal sürgősségi gyógyszereket!

· Vigyünk több eszközt az ételek kiszedésére, hogy elkerüljük a szennyeződést. 

· Először az ételallergiás vendég ételét készítsük el, vagy ételét egy tiszta fóliadarabon süssük. A legbiztonságosabb, ha ő szed először mindenből, hogy ne kerüljön sor szennyeződésre.

· Vigyünk magunkkal kézfertőtlenítő kendőt, vagy antibakteriális gélt.

· Ellenőrizzük, hogy fel van-e töltve a mobiltelefonunk, és van-e térerőnk, hogy tudjunk mentőt hívni, ha valakinél súlyos allergiás roham alakul ki.

· Ha valakiről tudjuk, hogy egy adott ételre allergiás, ne is vigyünk ilyen ételféleséget magunkkal.

Termékajánló:

Háztartási fertőtlenítő

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők