Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Az olasz nők császárpártiak

Témakörök:

A császármetszéses szülések aránya nagy ingadozást mutat Európában: az ilyen eljárással szülő nők aránya 13 és 40 százalék között változik. Az olasz anyák császárpártiak, a hollandok a természetességre esküsznek.

Hollandiában csak tizenhárom, Olaszországban negyven százalék azon nők aránya, akik császárral szülnek. Tizenkét fejlett országban a császármetszések aránya körülbelül 25 százalék.

A sort vezető Olaszországban az arány csaknem 40 százalék. Ezzel szemben a skandináv nők előnyben részesítik a természetes szülést. A hat legalacsonyabb császármetszés-arányú ország közül négy a messzi Északon van. A legalacsonyabb arányú ugyanakkor Hollandia, 13 százalékkal.

Ezeket az adatokat az amerikai Center for Disease Control and Prevention (CDC) hozta nyilvánosságra. Az összesen 30 OECD országból 25-nek az adatait értékelték ki 2005-ből. Öt ország adatai, közöttük Franciaországé és Törökországé nem voltak hozzáférhetők.

A WHO Heribert Kentenich berlini professzor adatai szerint 10-15 százalékban tartja szükségesnek a császármetszést. Ez csak fele annyi, mint amit a CDC 2005-re megállapított.

Termékajánló:

Magzatellenőrző doppler

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők