Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Biztonságban a strandon és a vízparton is

Témakörök:

A medencék vize enyhülést hozhat a nyári melegben, azonban a szülőknek a vízben is oda kell figyelniük gyermekeik biztonságára.

„A filmekben gyakran úgy ábrázolják a fuldoklót, hogy az csapkod és segítségért kiabál, ezzel szemben a gyermekek elsüllyednek és megfulladnak” – mondta el Joseph Torg, a Temple Egyetem Orvosi Karának ortopédia és sportorvostan docense. „Mindez gyorsan, csendben történik, anélkül, hogy észrevennénk. Ha a víz alá merülnek, a gyermekek elveszítik tájékozódási képességeiket és nem veszik észre a víz és a levegő közötti különbséget.”

Az Egyesült Államokban évente körülbelül 500 gyermek veszti életét fulladásos vízi balesetben. Ezek megelőzésére Torg a következőket javasolja:

Sose veszítsük szem elől gyermekeinket, különösen a zsúfolt strandokon.

Tanítsuk meg gyermekünket úszni 5 éves korára.

Kerítsük el a kerti medencéket, használjunk kapukat, kerítést és medencetakarókat.

Az úszni nem tudó kisgyermekeket csak a gyermekmedencébe engedjük be, illetve adjunk rájuk mentőmellényt.

Ha patakban vagy folyóban fürdünk, felnőttként is viseljünk mentőmellényt, az óceánok és tengerek vizébe pedig csak a kijelölt, vízimentők által felügyelt strandokon merészkedjünk. „A medencék, pezsgőfürdők, tavak és folyók esetében fokozottan igaz, hogy a megelőzés többet ér, mint a gyógyítás, mivel a fulladás nem gyógyítható” – tette hozzá Torg.

Termékajánló:

Gyermek napszemüveg

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők