Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Cukorbetegség kezelése testsúlycsökkentéssel

Témakörök:

Magyarországon is elérhető az a terápiás lehetőség, amely a cukorbetegek vércukorszintjének megfelelő kontrollja mellett testsúlycsökkentő hatással bír. Hatékonyságához elengedhetetlen azonban a rendszeres testmozgással és étkezéssel egybekötött életmód-terápia.

„Az újonnan, már Magyarországon is elérhető exenatid hatóanyagú készítmény terápiás lehetősége elsősorban a 2-es típusú cukorbetegek számára nyújt megoldást, akiknél már a tablettás kezelés nem elegendő”- kezdte Prof. Dr. Jermendy György, a Magyar Diabetes Társaság elnökhelyettese keddi sajtótájékoztatóját. „Előnye, hogy hosszú távú testsúlycsökkenést is biztosít. Több éves klinikai kutatás eredményeként elmondható ugyanis, hogy az exentaidban lévő úgynevezett "GLP-1 receptor agonista" gyógyszercsoport a jóllakottság érzését szabályozza az agyban. Ennek következtében kisebb a táplálék beviteli arány, ugyanakkor a készítmény hozzájárul a megfelelő vércukorszint kialakításához” – ismertette Dr. Jermendy. „Jelentősége abban rejlik, hogy a készítmény akkor hat, amikor magas a vércukorszint. Ha csökken, akkor a készítmény nem fejti ki hatását, így igen magas hatékonysággal bír” – tette hozzá a doktor úr. „Azonban hasonlóan az inzulinhoz, vénásan kell a szervezetbe juttatni naponta két alkalommal. Előnye viszont, hogy meghatározott adagban kell beadni, így nem áll fenn a dózistévesztés veszélye. Továbbá nem igényel beadásonkénti vércukorszint ellenőrzést sem.”

Bővült tehát a cukorbetegség kombinált kezelésének tárháza az exenatid készítménnyel, mely Magyarországon is kapható. Diabetológiai, illetve belgyógyász szakorvos ellenőrzése alatt használható a medicina. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pedig 70 százalékos támogatást biztosít az innovatív készítményre – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Termékajánló:

Futópad, C3000

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők