Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5bf51d78d7ac0.jpg

Egyre több az új daganatellenes gyógyszer: csak tavaly 14 új gyógyszer került forgalomba

Témakörök: Életmód, táplálkozás Kutatás Érdekesség

Magyarországon minden negyedik embert érint a betegség.- olvasható a femina.hu-n.

 
Történelmi léptékű fejlődésnek lehetünk a tanúi: míg korábban tíz év alatt tíz-húsz új daganatellenes gyógyszert fejlesztettek ki, az elmúlt öt évben 63 ilyen új készítmény került forgalomba.

Csak tavaly 14 új gyógyszer került forgalomba - hangzott el az M1 csatorna aktuális műsorában.  
Peták István a daganatellenes gyógyszerekről

Magyarországon évente nyolcezer mellrákos megbetegedést diagnosztizálnak, rosszindulatú emlődaganat következtében pedig évente kétezer nő hal meg - hangzott el a műsorban.
 
- A daganat genetikai betegség, génhibák okozzák, de ezeknek csak 10%-a örökletes, a többségét ezeknek a génhibáknak életünk során szerezzük - mondta a műsorban Peták István rákkutató, az Oncompass egyik vezetője. Magyarázata szerint az egyik legismertebb, leggyakoribb génhiba, ami összeköthető az emlőrák és a petefészekrák kialakulásával, az a BRCA1 és BRCA2 génekkel hozható kapcsolatba. Az átlagos populáció 1-2%-át érinti ez a génhiba. Ha valakinek az egyenes ági felmenői között fordult elő ilyen betegség, fontos, hogy genetikai tanácsadóhoz forduljon - tette hozzá.

Itthon minden negyedik embert érint

Mint mondta, továbbra is a daganatos megbetegedések állnak közénk és a hosszú élet közé, ma Magyarországon minden negyedik embernek lesz daganatos betegsége. Az ilyen megbetegedések száma ugyanakkor nem nő. Azért lehet mégis vezető halálok, mert jelentősen csökkent a szív- és érrendszeri megbetegedések okozta halálozások száma - magyarázta. A rákkutató elmondta, az új daganatellenes készítmények fele célzott gyógyszer, a másik fele immunterápia.
 
Forrás: femina.hu
 
Fotó: pixabay.com
 
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal