Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Élvezetes sótlan diéta szívbetegeknek

Témakörök:

Az egyénre szabott francia "Réseau Respecti-coeur" program a minőségi életet helyezi előtérbe a szívbetegek számára. A hálózat egyik dietetikusa, Héléne Guibert elmagyarázta, hogy a szívbarát táplálkozási javaslatuk nem kell, hogy feltétlenül frusztrációt okozzon, még egy franciának sem.

"Több idős ember számára – mondta el Guibert a 2009-es Szívbetegségek Kongresszuson - az étkezések fontos események. Célunk az, hogy ennek keretében az egészséget és az élvezetet egy asztalhoz ültessük.”

A Réseau szívelégtelenség-kezelési megközelítésének részét képezi az, hogy a betegek és családjaik megfelelő tájékoztatást kapjanak a szívbarát étkezésről, továbbá a tünetek felismeréséről és a lelki támaszadásról. Legelső tanácsuk a sófogyasztás visszaszorítása napi 5-6 grammra, mondta Guibert asszony. "Az étrend menedzselése egy bevásárló lista összeállításával kezdődik, mely lehetőséget biztosít a só és a kalória elérésére.” – magyarázta. „Ezután az egészségügyi céljaikat adaptálhatják ízlésük és szokásaik szerint. Így egyszerű, elérhető és mérhető célokat tűzünk ki. A megközelítésünk így lesz elsőként személyre szabott, aztán pedig általános.”

Ugyanezen okból szervez a Réseau interaktív főzőbemutatókat, mindegyiket jól elkülöníthatő témakörök közé csoportosítva: vegyes saláták, zöldségek, ünnepi ételek, mártások… "Minden egyes rendezvényen meg is lehet kóstolni az ételeket, a résztvevők pedig megkaphatják a nap receptjét is. A betegek eszmét cserélhetnek, új ízekkel és képességekkel gazdagodhatnak.” – mondta Guibert asszony. Egy DVD kínál további kiegészítő információkat.Így lesz a dietetika paradox jelenség. Még Franciaországban is élvezetessé válhat egy diéta. „Nincs kockázat, nincs frusztráció, az étkezés élvezete megmarad.”

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal