Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Étkezzünk egészségesen, étkezzünk olcsón!

Témakörök:

A tápláló és egészséges ételek drágák lehetnek, de az étkezési tanácsadók szerint rengeteg apró trükk létezik, amelyek segítségével egészségessé, mégis olcsóvá tehetjük étrendünket.

Tervezzünk előre: Előre írjuk össze a heti menüt és írjunk bevásárlólistát. Használjuk fel a maradékokat új ételek készítésére. Maradék zöldségekből remek leveseket, salátákat és szószokat készíthetünk.

Spóroljunk az egészségtelen ételeken: Sokat spórolhatunk, ha nem vásárolunk chipset, üdítőket és előrecsomagolt süteményeket.

Keressük az olcsóbb fehérjét: A hüvelyesek és a tojás egészséges és olcsóbb alternatívái a húsnak.

Top10: Írjunk egy listát az általunk leggyakrabban vásárolt egészséges ételekről, hasonlítsuk össze a különböző boltok árait, és válasszuk a legolcsóbb alternatívát.

Vásároljunk szezonális termékeket: Sokkal olcsóbbak és egészségesebbek.

Ne csak a frisset!: A konzerv, fagyasztott és szárított ételek is lehetnek egészségesek, és ezek általában jóval olcsóbbak, mint friss társaik.

Egyszerre többet: Ha nagyobb kiszerelésben vásároljuk az élelmiszert, biztos, hogy jóval olcsóbban juthatunk hozzá.

Ültessünk zöldségeket!: Ha van kertünk, és módunkban áll, ültethetünk különféle zöldségpalántákat, gyümölcsfákat és más terményeket, így még olcsóbban juthatunk hozzá a mindig friss és egészséges élelmiszerekhez.

Gondolkozzunk hosszú távra: Egy kosár alma valószínűleg többe kerül, mint egy doboz sütemény, de gondoljunk bele, egyszerre úgyis csak egy almát tudunk elfogyasztani, így az nem csak egészségesebb, de tovább is tart, mint a sütemény.

Termékajánló:

Healthy Chef 4 in 1

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők