Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Feng Shui a munkaasztalon

Témakörök:

Ha úgy érezzük, a karrierünk a megszokott kerékvágásban halad, az utóbbi években a legkisebb előléptetést sem értük el, munkánk iránti lelkesedésünk már rég alábbhagyott, itt az ideje cselekedni… rendezzük át a munkaasztalunkat! – írja a Health24.com.

Nem számít, mi a foglalkozásunk és hogy milyen munkahelyi feszültségeken megyünk keresztül. Ha a következő Feng Shui tanácsokat megfogadjuk, energiaszintünk emelkedik, és még karrierünk fellendítésében is segítségünkre lehet.

Mindig egy egyszerű falnak háttal üljünk; győződjünk meg róla, hogy rálátunk az ajtóra és az ablakra.

Az asztali lámpát az asztal bal felső sarkába helyezzük el, hogy emelkedjen a fizetésünk, és ez segítsen a munkára való koncentrálásban.

A telefonunk a jobb kezünk ügyébe essen, hogy azok, akiket felhívunk, segítőkészebbek legyenek velünk. A balkezesek a telefonkönyvet tegyék a jobb oldalra ugyanebből az okból.

A balkéz környéke a "tudásterületünk", ezért minden kézikönyvet (beleértve a szótárakat, adóügyi törvénykönyveket, lexikonokat) ezen az oldalon tartsunk.

Ha kreatív foglalkozásunk van (újságíró vagy grafikus), az asztalunk legyen lekerekített. Ha munkánk során számításokat kell végeznünk, mint a könyvelés vagy mérnöki munka, akkor szerezzünk be négyszögletes asztalt. Még jobb, ha lekerekítettek a sarkai.

A négyszögletes alakú pénztárca és kézitáska is segítségünkre lesz, valószínűleg hamarabb készülünk majd el a munkánkkal, amibe belefogtunk.

A számítógép elsődleges, központi helyet foglaljon el asztalunk közepén, ugyanis ez az a hely, ami kihat a hírnévre és elismerésre. A számítógép mögötti falra ragasztgassunk fel olyan dolgokat, amik a törekvéseinket, céljainkat juttatják eszünkbe. Egy fotó a példaképünkről, és újságkivágás, vagy akár egy kollázs a munkánkban elérni kívánt céljainkról tökéletesen megfelelőek.

A sok tennivaló közepette gyakran teljesen megfeledkezünk a spirituális életünkről. Fogjunk egy szép követ, egy aprócska szobrot, vagy egy csinosan bekeretezett képet, és tegyük az asztal bal oldalára, hogy legyen, ami mindig emlékeztet az életnek eme fontos oldalára.

Ne zsúfoljuk tele a kedvenc fotóinkkal az asztalodat, mert elvonhatják a figyelmet. Elegendő, ha néhányat elhelyezünk közép tájt és asztal jobb sarkában.

Feng Shui-tippek:

Ásványok: az ásványok pozitívan hatnak az energiánkra, érdemes belőlük néhányat elszórtan elhelyezni az asztalunkon. Minden kristályra más jellemző:

Citrin: önbizalmat, optimizmust, pénzt hoz.

Rózsakvarc: a harmóniáért.

Hematit: segít a döntéshozatalban.

Carnelian: a motivációért.

Tigrisszem: növeli a kreativitást

Jade: helyes rálátás a dolgokra, koncentráció növelése.

Apró szobrocskák, figurák: ezeket a kulturális vagy vallási jelképeket, melyek a békesség, derű érzését nyújtják és inspirálóan hatnak ránk, szembetűnő helyre tegyük.

-Buddha: a békességért

-Istennők: a földi javakért

-Táncoló Shiva: energiáért

-Thot egyiptomi isten: bölcsességért

Vigyük be a természetet az irodánkba: a természetnek csodálatosan nyugtató hatása van a szellemre. Helyezzünk asztalunkra néhány kavicsot, tengerparton gyűjtött kagylót, madártollat vagy kisebb fadarabokat.

Termékajánló:

Jade köves kézi masszírozó

Saját csésze, kistányér: tegyük ki a kedvenc bögrénket, teáscsészénket vagy poharunkat. Sokkal ízlésesebb, mint az irodai porcelánbabák, és jó eséllyel feldobják majd a napunkat.

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők