Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Fogbarát csokoládé

Témakörök:

A Daskalidés és a Chocolaterie Smet nevű belga cégek egy olyan terméket mutattak be, amit ők csak „fogbarát” csokoládénak hívnak - állítja egy újságcikk.

A fogbarát csokoládé Barry Callebaut kakaó-és csokoládégyártó újítása. A csokoládégyártók szerint a titok a csokoládé gyártási eljárásában és az összetevőiben rejlik. Például a tejport tejfehérjével helyettesítik, a cukrot izomaltulózzal, mely egy természetes cukorféle, mézben és cukornádban található, és a finomított cukorhoz hasonlóan glükózból és fruktózból áll.

Az izomaltulóz azonban különbözik abban, hogy ellenáll a szájüregi baktériumoknak, ezért nem fokozzák a száj savasodását, így óvják meg a fogakat a szuvasodástól, a cégek szerint. Csak a nagyfokú savasodás, illetve az 5,7 alá eső pH érték esetén merül fel a fogak romlásának veszélye. Daskalidés és a Chocolaterie Smet állítása szerint a fogbarát csokoládé fogyasztása alatt és után a pH érték a fent említett szint felett marad.

Valójában a csokoládé a „Boldog Fog” minősítést a Toothfriendly International nonprofit szervezettől kapta, mely a fogak egészségének javítása céljából jött létre. Az újságcikk szerint a szervezetet a világ minden tájáról támogatják a fogorvosi egyesületek.

"Csak azok a termékek kapják meg a ’Boldog Fog’ minősítést, melyek garantálan biztonságosak a fogakra nézve.” – mondta Albert Bär, a Toothfriendly International igazgatója. „Az ezzel a jelzéssel rendelkező édességeket tudományos vizsgálatnak vetik alá elismert és független fogászati akadémiai intézetek. Az ő tesztjük mutatja ki, hogy a termék nem okoz fogszuvasodást.”

Termékajánló:

Elektromos fogkefe, HX1630

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal