Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Fogyaszt az új üdítőital

Témakörök:

Olyan szénsavas üdítő került piacra, amely a gyártói szerint vékonyabbá varázsolja a fogyasztóit.

Az Aspire névre keresztelt termék állítólag 209 kalóriát éget el három órával az elfogyasztása után. 250 ml-es dobozokban árulják, és csak 12 és fél kalóriát tartalmaz. Hatását húsz emberen tesztelték.

A Leeds Metropolitan Egyetem kutatói úgy találták, az italban összetevői – koffein és zöldtealevél, aminosavval és gyömbérrel keverve – „hőfejlesztő hatást” váltanak ki. Ez azt jelenti, hogy hatásukra több energiát használ fel a szervezet az emésztéshez, és ideiglenesen felgyorsul az anyagcsere is. Dr. John O’Hara, a kutatás vezetője így nyilatkozott: „A kísérlet végén azt tapasztaltuk, hogy a résztvevők energiafogyasztása átlagosan 1,16 kalória/percre nőtt. Ez azt jelenti, hogy három óra alatt 209 kalóriát égettek el.”

A terméket piacra dobó Farenheit 60 nevű cég szóvivője azt mondta, hogy „ez az első bizonyítottan kalóriaégető ital a piacon.” Majd hozzátette, hogy ilyet korábban az élsportolók fogyasztottak.

Most pedig az Aspire segítségével végre a nagyközönség is élhet ezzel az egyedülálló és kényelmes fogyási lehetőséggel, amelynek hatékonysága bizonyított. Nagyon izgalmas helyzetben vagyunk, biztos, hogy más cégek is meglátják majd a lehetőséget, és olyan hasonló italokat fognak gyártani, amelyek alkalmazkodnak a vásárlók igényeihez.” – tette hozzá a szóvivő.

Testelemző mérleg

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők