Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Ha fogyni akarsz, rejtsd el az ételt

Témakörök:

Ha kevesebbet akarsz enni, hagyd a tésztástálat a tűzhelyen inkább, mint az ebédlőasztalon! – ez tanács Julie egészségkonyhájából való, ahol az alternatív és hagyományos orvoslás találkozik.

Ez az egyszerű eljárás – hogy a tálalóedényt látótávolságon kívülre helyezik – csökkentette a repetázások számát, tudhatjuk meg egy kutatási publikációból, melyet a héten lezajlott kísérleti biológia konferencián ismertettek Anaheimben.

78 főn tesztelték a „Tálalj itt, egyél ott!” nevű programot, amelyet Brian Wansink táplálkozás-pszichológus, a Cornell Food and Brand Lab igazgatója vezetett. Wansink a „Miért eszünk ész nélkül?” című könyvében megmutatja, hogy az étkezés körülményei (a tányér és az adag mérete, és egyéb rejtett részletek) mennyire meghatározzák azt, hogy mit, mikor és hogyan eszünk.

Brian nemrégiben összefogott fivérével, Craig Wansinkkal, aki a virginiai Wesleyan College vallástan professzora. Munkájukban bemutatják, hogy az élelmiszerek kalóriatartalma és a felszolgált adagok mérete 1936 óta, a Főzés öröme című könyv megjelenése óta folyamatosan növekszik, valamint képet kaphatunk arról is, hogy a művészemberek hogyan nagyították fel egyre jobban minden idők egyik leghíresebb étkezését: az Utolsó Vacsorát.

Brian Wansink így nyilatkozott: „Egyszerű a dolog: ez az 'amiről nem tudunk, az nem fáj' tipikus esete. Amikor elraktuk a tálalóedényeket az asztalról, az emberek 20%-kal kevesebb kalóriát ettek meg. A férfiak közel 29%-kal ettek kevesebbet! Ugyanez a stratégia használható akkor is, ha az egészséges táplálék fogyasztását akarjuk növelni: ha a gyümölcsöket és zöldségeket jól látható helyen tartjuk, nagyobb valószínűséggel választjuk azokat, mint egy hűtőszekrénybe rejtett tortaszeletet.”

Termékajánló:

Body Balance testelemző mérleg

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők