Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Hogyan neveljünk egészségesen táplálkozó gyereket?

Témakörök:

Ha az első gyermekes anyukákat megtanítjuk arra, hogy mikor, mivel és hogyan etessék kisbabájukat, akkor a gyermek később is egészségesen fog táplálkozni, és kisebb az elhízás kockázata, állítja egy egyesült államokbeli tanulmány.  

 A tanulmány során védőnők keresték fel első gyermekes anyákat, és megtanították őket arra, hogy mikor és hogyan vezessék be a szilárd ételféleségeket a csecsemőnél, hogyan szeretessék meg a babával az új ízeket, és felismerjék, hogy mikor éhes a baba, és mikor lakott már jól. Azok a csecsemők, akiknek édesanyja részt vett az egyéves programban, jobban elfogadták a zöldségeket, és az új ételféleségeket. 

 „Az eredmények azt mutatják, hogyha megtanítjuk az édesanyákat, hogy, mikor, mivel, és hogyan etessék csecsemőjüket, akkor egészséges étkezési szokásokat tudnak kialakítani” – mondta el Jennifer Savage, a Pennsylvaniai Egyetem gyermekkori elhízással foglalkozó kutatóközpontjának vezető kutatója a Táplálkozási Szokások Egyesülete által rendezett sajtótájékoztatón. A tanulmányt az egyesület éves találkozóján, Pittsburghben hozták nyilvánosság elé. 

 Az új, édesanyákat oktató program a gyerekek kiegyensúlyozottabb gyarapodásához is hozzájárul, tette hozzá Savage. „A megfelelő etetési gyakorlat korai kialakítása nagyban meghatározza a gyermek későbbi ízlését, és étkezési szokásait.  Programunk arra koncentrál, hogy az anyák megtanulják felismerni a csecsemő jelzéseit, és erre megfelelő módon reagáljanak. Így a gyermek akkor és annyit eszik, amikor és amennyire szüksége van” – magyarázza Dr. Savage.  

Termékajánló:

Bébiétel melegítő 

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők