Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Hogyan növeljük a sportteljesítményt?

Témakörök:

Hirtelen visszaesést érez a sportteljesítményében? Fáradtabb az edzések során? Nem érti miért romlik a teljesítőképessége? Ne féljen, nincs egyedül a problémájával.

Még a profi sportolóknak is szembe kell nézniük a teljesítmény visszaesés problémájával: André Agassi a világranglista első helyéről a 141.-ik helyre esett vissza a 90-es évek végén, mielőtt ismét visszaküzdötte magát a csúcsra. Tiger Woods 2003-2004 között egy nagyobb versenyt sem nyert meg.

Dr. Jay Granat sportpszichológus gyakran kezel teljesítmény-problémákkal küzdő sportolókat: "Ilyenkor nem segítenek sem az edző tanácsai, sem az új felszerelések."

"A legfontosabb ilyenkor a koncentrációképesség fejlesztése, és a mentális egyensúly visszanyerése - nyilatkozta Dr. Granat - A legtöbb teljesítmény-problémát az otthoni vagy munkahelyi stressz okozza. Az első lépés tehát a probléma eredetének feltárása és kezelése."

A teljesítmény visszaesése komoly önbizalomhiányt okozhat, ezért nagyon fontos, hogy a pozitív tulajdonságainkra koncentráljunk, és ésszerű célokat tűzzünk ki magunk elé. Fontos, hogy megszabaduljunk a régi rossz emlékektől, ezek ugyanis akadályozhatnak a továbblépésben.

"Agyunk nem képes különbséget tenni a fiziológiai és pszichológiai stressz között. Ezek mind hatással vannak a teljesítőképességünkre. Egyrészt az edzések csökkentik az idegességet és a szorongást, másrészt viszont a teljesítményünk nagyrészt az aktuális stressz-szintünktől függ."

Termékajánló:

Crazy Fit kombinált edzőkészülék

Forrás: MediPress

5a3ba93943c8c.jpeg

Kis súlyú újszülöttből sikeres felnőtt

5a3ba9e528e33.jpeg

Fehérjedús fogyókúra

5a3ba95f672df.jpeg

Mínusz 9 és fél kiló krumplidiétával