Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Hogyan szállhatnak szembe a nők az idővel?

Témakörök:

Azok a nők, akik későbbi életkorban szeretnének gyereket, hamarosan pontosan meg tudják majd határozni, hogy meddig ketyeg a biológiai órájuk.

A Michigan Egyetem tudósai a hormonális biomarkerek segítségével négy szakaszt különítettek el a menopauza előtti években. A kutatás vezetője, MaryFran Sowers elmondta, ez az ismeret megváltoztathatja a termékenységi kezelések menetét, mellyel sokkal pontosabban behatárolható, hogy meddig képes gyermeket szülni valaki.

"Az információ egyfajta útitervet ad arra nézve, hogy milyen gyorsan haladnak végig a nők a termékeny életszakaszukon.” – mondta Sowers professzor. A Clinican Endocrinology and Metabolism folyóiratban éppen megjelent, 14 éven át folytatott tanulmány rögzítette csaknem 600, 24 és 44 év közötti asszony termékeny életszakaszát bizonyos hormonok szintjének változása alapján. Ezen hormonok szintjei egy évvel előre jelzik a változókort.

A wellingtoni termékenységi szakértő, John Hutton elmondta, a tanulmány csak azt erősítette meg, amit már egy ideje amúgy is tudtak. Az eredmények használhatósága korlátozott a termékenységi kezelések során, mivel, amikor a korai menopauza megkezdődik, általában már elkéstek.

A termékenység felmérése nem egzakt tudomány, és a nőknek nem szabad azzal áltatniuk magukat, hogy még sok idejük van, mondta Dr. Hutton. „Minél későbbre halogatjuk, annál nehezebb lesz a fogantatás.” Új-Zélandon az első gyermekükkel várandós anyák életkora 1968-ban még 25 év volt, ami 2002-ben már 30-ra emelkedett. Tavaly 113 kisbaba született 45 év feletti anyától.

Termékajánló:

Galvanic Spa arcvasaló

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal