Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Hogyan válasszunk iskolatáskát csemeténknek?

Témakörök:

Nyakunkon az iskolakezdés. Lassan kezdjük átgondolni, mit is kell még beszereznünk. Ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos dologról: az iskolatáska kiválasztásáról.

 Az Egyesült Államokban évente mintegy hatezer gyermek szenved el hátizsák okozta hátsérülést, számolt be Linda Rhodes, az augustai MCGHealt Gyermekközpont foglalkozásügyi orvosa az intézmény sajtótájékoztatóján. 

Íme, Dr. Rhodes, iskolatáska-választással kapcsolatos tanácsai: 

Válasszunk minél könnyebb iskolatáskát, pántjai szélesek és párnázottak legyenek, a háttal érintkező oldala pedig legyen merevítéssel ellátva!

Válasszunk a gyermek méretéhez igazodó táskát! A táska a gyermek háthosszának háromnegyedénél ne érjen túl!

Körültekintően pakoljunk be a táskába! A megpakolt táska súlya ne legyen több a gyermek testsúlyának 15 százalékánál. A nehezebb könyvek kerüljenek közelebb a gyermek hátához. Így jobban eloszlik a súly, és nem kell előregörnyedve cipelnie a táskát.

Ügyeljünk arra, hogy a gyermekünk helyesen, két vállon hordja a táskát. A csak egyik vállon hordott hátizsák gerincferdüléshez vezethet. A táska pántjai egyforma hosszúságúra legyenek állítva, ne legyenek sem túl rövidek, sem túl hosszúak. 

Termékajánló:

Tartásjavító hátpánt

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők