Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Hormonmentes kezelés emlőrák ellen

Témakörök:

Az elmúlt 35 év során a nem-hormonális kezelési módok jeletősen javították az előrehaladott stádiumú emlőrákban szenvedő nők túlélését – olvasható egy görög tudósok által megjelentetett tanulmányban.

A tanulmányban 128 klinikai vizsgálat összesen 26 ezer nőre vonatkozó adatait elemezték és azt találták, hogy az antraciklin protokollok, a taxán, valamint a taxán és capecitabin/gemcitabin kombináció jelentősen csökkentette a relatív kockázatot a régebbi kemoterápiás szerekkel szemben, függetlenül attól, hogy a beteg kapott-e előzetes kezelést.

A tanulmány a Journal of the National Cancer Institute folyóirat december 9-ei számában jelent meg és a brüsszeli Jules Bordet Intézet mukatársai, Dr. Philippe Bedard és Dr. Martine Piccart-Gebhart szerkesztői kommentárja szerint amiatt fontos, mert ezidáig nem álltak rendelkezésre standard összehasolító adatok a különböző kezelési módokról. A kutatók szerint a legtöbb protokoll hatása közel azonos, így más faktorok, mint például a toxicitás döntheti el a kezelést az egyedi esetekben.

„Ez a metaanalízis nem fogja megváltoztatni a rutin klinikai gyakorlatot, azonban bizonyítékot szolgáltat arra, hogy az előrehaladott emlőrákban szenvedő nők túlélése azért javult, mivel hatásosabb szisztémás kemoterápiák és célzott kezelések állnak rendelkezésre” – olvashatjuk a szerkesztői kommentárban.

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal