Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Témakörök:

A természet energiáival történő gyógyítás egyidős az emberiséggel. Az elektromos halak segítségével végzett ingerterápia lehetőségét már Hippokratész is felismerte és alkalmazta. A hatásmechanizmus elmélete az 1960-as években tisztázódott. Ezt követően a fejlődést a mikroelektronika eredményeinek alkalmazása határozta meg. A Medicor TENS készülék új távlatokat nyit a házi ingerterápiás lehetőségekben.

TENS AD-2100, a multi funkciós

 

 

Az AD-2100 hatféle üzemmódban, sokféle variációban működtethető. Minden kezelés külön gombbal állítható. A masszírozás intenzitása és sebessége tetszés szerint állítható. A nagyméretű kijelzőn láthatók a kezelt területekkel kapcsolatos információk. 15 perces kezelési idő. A megfelelő terápiás hatást az elektromos impulzusok és a hullámhossz automatikus váltakozása biztosítja.


Megvásárolom!

 

TENS SE-30, az egyszerűen kezelhető

 

 

Az SE-30 TENS készülék jellemzői: Kis méret, könnyű kezelhetőség. 1,2 - 250 Hz impulzusok időben váltakozva. 15 perces kezelési programcsomag.

 

Megvásárolom!

 

10 alapvető érv a TENS mellett:

1. Kezelése egyszerű, könnyen elsajátítható, szakértelmet nem igényel
2. Rendkívül széles felhasználási kör
3. Káros mellékhatása nem ismert
4. Naponta többszöri kezelés
5. Intézmény igénybevétele elkerülhető
6. Hordozható
7. Gyógyszerallergia esetén is megoldható a terápia
8. A család minden tagja használhatja
9. Hozzászokás kialakulása kizárt
10. Más tevékenység közbeni alkalmazás (munka, pihenés�)


Gerinc tájéki fájdalmak
A derékfájás ma már nem csak az idős emberekre jellemző. A munkaképesség elvesztésében a szívinfarktus és a rák mellett a gerinckárosodások egyre inkább vezető helyre kerülnek. Minden második leszázalékolási kérelmet gerincpanaszok miatt adják be. Gerincünk a csigolyáinkon kívül több mint 100 ízületből és több mint 200 izomból épül fel. S amilyen összetett a felépítése, olyan sokfajta oka lehet a fájdalmaknak is.

 

Lumbágó
Rossz mozdulattól hirtelen kialakuló gerinc tájéki fájdalom. A becsípődéstől kialakul egy védekezési reakció. Az izomzat az egyik oldalon feszessé válik, a páciens nem tud kiegyenesedni, gyakran az ágyból sem tud felkelni, tehát nem tudja a fizikoterápiás intézményt látogatni. Az izomzat ilyenkor keringési problémával is küzd, mert olyan merevvé válik, hogy elzárja a benne futó ereket. Túl sok salakanyag halmozódik fel, nincs megfelelő oxigénellátás, nem megfelelő a sejtanyagcsere. A TENS alkalmazásával az izmok nagyszerűen kilazulnak, a keringés fokozódik, a fájdalom gyorsan csökken, a mozgáskészség visszaáll. A rendszeresen jelentkező fájdalomroham csírájában elfojtható, a roham elmarad.


Porckorong problémák
A porckorongokat nem hálózza be az érrendszer, táplálása más módon történik. A gerincoszlop terhelésének megfelelő aránya biztosítja a tápanyagok és az oxigén szállítását ill. a bomlástermékek eltávolítását. A TENS segít ennek az aránynak a helyreállításában, a fájdalom csillapításában. Nagyon jól használható a készülék a gerincműtétek után megmaradó vérellátási problémákra és érzékkiesésekre is.

 

Izületi, reumatikus betegségek
Igen gyakori problémák a magyar lakosság körében. Annak a valószínűsége, hogy életünk során érint ez a fájdalom, háromszor akkora, mint az, hogy elkerüljük. A TENS készülékkel ingerelve az idegvégződéseket intenzívebbé válik a szervezet endorfintermelése. Az endorfinok olyan morfin szerű anyagok, amelyek hatásosabban csillapítják a fájdalmat, mint a gyógyszerek. Talán erre a problémakörre igaz leginkább az, hogy könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. A TENS készülék rendszeres használatával az endorfin szint emelhető, a panaszok elkerülhetők. A már kialakult � sokszor krónikus � betegségek kezelésénél óriási jelentősége van annak, hogy a TENS készülékkel mellékhatások nélkül tudjuk megoldani a fájdalomcsillapítást. A hatás tartós, nem szorítkozik a kezelés idejére, hiszen az elektródák alatt felhalmozódott endorfinok hosszú ideig megmaradnak, és még kedélyjavító hatásuk is jelentkezik. Az emésztő-, kiválasztó rendszert tönkretevő gyógyszerszedés csökkenthető, ill. elhagyható.

 

Fejfájás, migrén
A legkellemetlenebb fájdalmak egyike, amikor a legerősebb fájdalomcsillapító gyógyszer sem használ. A munkaképtelenné váló személynek le kell feküdnie. Akiknél a migrénes rohamok rendszeresen jelentkeznek, már jól ismerik annak lefolyását. Ha a roham kezdetén a TENS elektródáit a két nagy nyaki izomra helyezik fel a hajtőhöz, a görcsösen feszített izmok kilazulnak, az agy vérellátása javul, gyorsan csillapodik a fájdalom, a roham elmarad.

 

Elektroakupunktúrás kezelés
A gyógyítás területén megnőtt az érdeklődés a régi eljárások iránt, a természetes gyógymódok egyre nagyobb bizalmat élveznek. Az ősi kínai gyógyítás, az akupunktúra több ezer éves múltra tekint vissza. Az emberi testen lévő akupunktúrás helyek alkalmasak az alacsonyfrekvenciás hullámok behatolásához. Ezeket a pontokat a TENS készülékkel ingerelve jótékony hatásokat gyakorolhatunk a szervezetre, mely révén sok betegség kedvezően befolyásolható. Néhány példa a kezelhető problémákból: alacsony vérnyomás, magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbaj, székrekedés, gyomorfekély, gyomorrontás, általános kifáradás.

 

SE-30 TENS alkalmazása a sportban
A két izomterhelés közötti pihenési fázisnak legalább akkora jelentősége van mint magának az edzésnek. A regenerációs időszak hossza gyakran rövidnek bizonyul. A TENS használatakor ellazulnak az izmok, javul a tápanyag-ellátottságuk, fokozódik az oxigén-anyagcsere, elszállítódik a tejsav és a salakanyagok. Sportsérülések esetén is kiválóan alkalmazható. Rándulás, ficam, zúzódás esetén csökken a szöveti duzzanat, csökken a fájdalom, javul a mozgáskészség. A TENS készülékkel az ízületi bevérzések, külső, belső vérömlenyek felszívódása rendkívüli módon meggyorsítható.

 

�Kék-zöld� foltok, narancsbőr
A bőr alatti elszíneződések sok bosszúságot okoznak �tulajdonosaiknak�. A TENS keringésfokozó programjával ezek néhány nap alatt megszűntethetők.

 

Helyi fogyasztás

 


Ha a testtömeget csökkenteni akarjuk, akkor a szervezetünk által leadott energiát a bevitt energiaszint fölé kell emelni. Köztudott, hogy az izommunka energia �elégetésével� jár. Ezt az energiát két forrásból nyerheti: nagy intenzitású, rövid ideig tartó terhelés esetén a szénhidrát-háztartásból, kis intenzitású és hosszú ideig tartó izommunka esetén a zsírraktárakból (főként a bőr alatti kötőszövetből) nyeri. A cél tehát az, hogy a fogyasztandó terület alatti izomcsoportokat rendszeresen hosszú időre mozgásra késztessük, kis intenzitással. A TENS készülékkel és a hozzá kapcsolható karcsúsító övvel ezt akár munkavégzés, akár szabadidős tevékenység közben is megtehetjük, nem szükséges erre külön időt szakítani.  A karcsúsító öv hatása azonnali: már az első 45 perces kezelés után több centiméteres derékbőség-csökkenést könyvelhet el! Próbálja ki!

 

Műtétek utáni regeneráció
Minél előbb kezdjük el műtét után használni a TENS készüléket, annál hamarabb észleljük a hatását. Némely kórházban már a műtőszobából úgy kerül ki a beteg, hogy működik rajta a készülék. Használatával a sebszélek gyógyulása javul, csökken a fájdalom, hamarabb lehet távozni a kórházból és a kezelések otthon folytathatók.

 

Bénulás, sorvadás
A TENS rendkívül sokféle feszültségimpulzust képes előállítani. Ezek közül minden páciens megtalálhatja azt, amellyel a saját bénult izmait hatásosan ingerelheti. Nagy jelentősége van az otthoni nyugodt körülmények között végzett naponta többszöri kezeléseknek, amelyek nagyban hozzájárulnak a gyors felépüléshez. A hosszantartó ágyban fekvés, vagy a begipszelés okán nem használt izmok gyorsan veszítenek tömegükből, sorvadásnak indulnak. A beteg a legtöbbször tornászni képtelen, tehát az izomtorna csak külső ingerléssel történhet. A TENS alkalmazásával az izmok mozgásra késztethetők, a tápanyag-ellátottság javul, az izomerő növekszik.

 

Kezdődő érszűkület
A TENS keringésfokozó programjával a vér áramlási sebessége nagyobb lesz, megnyílnak azok a kapilláris erek, amelyek korábban már nem működtek. A vérszegénnyé vált területen javul a sejtanyagcsere, az ellátatlan területeken kialakult fájdalmak megszűnnek.

 

Lábszárfekély
Keringési problémák miatt kialakuló igen nehezen gyógyuló sebek, gyakran cukorbetegeknél. A reménytelennek tűnő sebgyógyulás semmi mással nem gyorsítható úgy, mint a TENS terápiával.

 

Felfekvések
Hasonló a helyzet, mint a lábszárfekély esetében, csak a kiváltó ok itt a tartós fekvés. A TENS alkalmazása a sebgyógyulás felgyorsulását eredményezi.

 

Arcidegbénulás
Erre a problémára, mint ahogy az a fáradt, bénult izmokra érvényes, a naponta többszöri, rövidebb ideig tartó kezelések hatásosabbak, mint a ritkább, de hosszú ideig tartók. A TENS mindig kéznél van, ha szükség van rá!

 

Menstruációs görcsök
A menstruációt megelőző napokban az ún. PMS szakaszban kiválóan használható a TENS görcsoldó programja. Menstruáció ideje alatt, ha a kezelések okozta vérbőség még nem zavaró, szintén használható.

 

Csontritkulás
Hol itt, hol ott jelentkező bizonytalan jellegű izomfájdalom. Csökken a teljesítőképesség, gyengülnek az izmok, gyengül a fizikai erőnlét. A TENS készüléket használva a fájdalom csökken, az izomerő megtartható, könnyebb a kalcium beépülése, javul a csontregeneráció.

 

Ízületi és ideggyulladások
A gyulladások akkut szakasza után a gyakran hónapokig megmaradó fájdalmat csillapíthatjuk a TENS fájdalomcsillapító programjával. A gyulladásos melléktermékek elszállítódnak, a sejtek oxigénellátása javul.


 

Forrás: medicor.hu

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők