Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5a3ae37536cae.jpeg

Intelligencia és spermaszám

Témakörök:

Amerikai veteránoktól gyűjtött adatok alapján úgy tűnik, az intelligensebb férfiak spermaszáma magasabb, a sperma minősége pedig jobb, mint kevésbé intelligens társaik esetében.

 

Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának kutatói összesen 425 vietnámi veterán spermamintáját vizsgálták meg, majd ezt összevetették a katonák intelligenciatesztjeinek eredményeivel.

A vizsgálatok szerint az intelligensebb férfiak spermája számban, minőségben és gyorsaságban is jobban teljesít, mint a kevésbé okosaké. "Ennek oka valószínűleg a génekben keresendő, hiszen ezek a férfiak általában fittebbek és egészségesebbek is voltak társaiknál" - nyilatkozta Dr. Rosalind Arden, a kutatás vezetője.

"A vizsgálati eredményeket persze nem kell szó szerint érteni - nyilatkozta Dr. Allan Pacey, a Sheffield Egyetem termékenységi szakértője - Azaz senkinek nem lesz hirtelen több spermája attól, ha mondjuk egész nap rejtvényt fejt. Az intelligencia és a spermaminőség közti statisztikai összefüggés inkább az agy és a herék közös fejlődéséről árul el többet, ami már a magzati korban megkezdődik, és az egész további életre kihatással van." 

Forrás: MediPress

 

 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők