Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Két hétig emlékszünk a cukorbombára

Témakörök:

Ausztrál kutatók szerint az emberi gének két hétig emlékeznek egy cukoradagra, és a hosszan tartó kedvezőtlen étkezési szokások véglegesen átalakíthatják a DNS-t.

Az étkezés az emberi és egér szívszövetre gyakorolt hatásait vizsgáló kutatócsoport eredményei szerint a sejtek két hétig mutatják egyetlen cukorbevitel hatásait úgy, hogy lezárják azokat a genetikai vezérlőket, melyek célja a szervezet megóvása a diabétesz és a szívbetegség ellen.

„Most már tudjuk, hogy a reggel bekapott csokinak rendkívül akut hatásai lehetnek, és ezek a hatások két hétig is eltarthatnak” – nyilatkozta a Baker IDI Heart and Diabetes Institute munkatársa, Sam El-Osta, a kutatás vezetője. „Ezek a változások az étkezésen túl is folytatódnak, és képesek megváltoztatni az étrendre adott természetes metabolikus válaszokat” – mondta az ausztrál Associated Press tudósítójának.

A rendszeres rossz étkezés felerősíti a hatást, hónapokig vagy évekig tartó genetikai károsodást okozva, amely akár a következő generációra is átöröklődhet. A tanulmány eredményeit a Journal of Experimental Medicine szakfolyóiratban tették közzé.

Termékajánló:

Ultra Compact ételpároló

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal