Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5a968083ea67c.jpg

Megfázáskor ajánljuk!

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness Érdekesség

  
A tél utolsó heteit nemegyszer teszi tönkre az influenza vagy a megfázás. A legjobb gyógyírt a náthás, hurutos tünetekre az ágynyugalom mellett a természet patikájának kincsei adják. A bevált gyógynövények hatását jóízű cukorkákba zárva is élvezheti-olvasható a vital.hu-n!
 
A légúti vírusfertőzések legtöbb tünete az orr, a garat, a légutak nyálkahártyáin jelentkezik: orrfolyás, orrdugulás, torokfájdalom, nyálkahártyák duzzanata, irritációja, száraz köhögés gyötri a beteget. A kellemetlen, náthás, hurutos tüneteket hatékonyan enyhíthetjük az erre a célra jól bevált gyógynövényekkel. A gyógynövények hatóanyagait hagyományos elkészítési módok - áztatás, főzés – mellett gyógynövényes cukorkákkal is bejuttathatjuk a szervezetünkbe. Már a nagyszüleink is használtak gyógycukorkákat, például mentát a köhögés csillapítására. Ma speciális, modern eljárásokkal, kíméletes oldószerekkel sikerült elérni, hogy a gyógynövényes cukorkák minél többet megőrizzenek a gyógynövények hatóanyagaiból. Használatuk azért is ajánlható, mert ezek a fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, lohasztó, antibakteriális hatásukat éppen ott fejthetik ki, ahol a baj elkezdődik: a szájüreg és a garat nyálkahártyáin. Mindemellett a méregtelenítéshez szükséges nyáltermelődést is serkentik.

Jóízű enyhülés a hurutos panaszokra
A Verbena gyógynövényes cukorkákban garantáltan megtalálhatók a valódi gyógynövény kivonatok, ezen kívül immunerősítő, antioxidáns hatású C-vitaminnal is gazdagítva vannak. Nézzünk néhány gyógynövényt a meghűlésre, influenzára, torokfájásra ajánlható, bevált gyógynövények közül!

A csipkebogyó
az A-,C-, B- és E-vitaminok természetes forrása, kivonata antioxidánsokat és flavonoidokat tartalmaz, immunerősítő hatású, kiválóan alkalmas lehet megfázásos betegségek megelőzésére és segítheti azok gyógyulását is.
 
A zsálya
sokféle illóolajat, cserzőanyagot, flavonoidot tartalmaz, fertőtlenítő, baktériumölő, a duzzadt nyálkahártyákat lohasztó, köhögéscsillapító hatású.
 
A bodza- és a hársfavirág
immunerősítő poliszacharidokat illóolajat, csersavat, szerves savakat és C-vitamint tartalmaz. Vizelethajtó, izzasztó, csökkenti a lázat, jó hatású megfázás, köhögés és mandulagyulladás esetén is.
 
A gyömbér
illóolaja csökkenti a nyálkahártyák irritációját, és nemcsak légúti fertőzések ellen vethető be, hanem emésztési zavarok ellen is, sőt memóriajavító hatást is tulajdonítanak neki.
 
Az eukaliptusz
nyákoldó, enyhíti a köhögési ingert és nyugtatja a nyálkahártyát, aminek köszönhetően remek segítség nátha esetén. Tisztítja a légutakat, segít a torokfájásnál, fertőtlenítő, görcsoldó, lázcsillapító hatású, segít a fejfájás csökkentésében.

Forrás: vital.hu
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők