Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Megszületett a kényelmes magassarkú

Témakörök:

A divat és kényelem küzdelme lehet, hogy véget ér a bulikedvelő lányok számára, akik szeretik a magas sarkakat, de szenvednek viselésük következményeitől. A Massey Egyetem tervező hallgatója, Aimie Whiting tervezett egy 7,5 cm-es, poliuretán sarkú cipőt, mely viselés közben összenyomódik, így szabadítva meg a fáradt lábakat a nyomástól és a feszüléstől.

A Massey Egyetem tervező hallgatója, Aimie Whiting tervezett egy 7,5 cm-es, poliuretán sarkú cipőt, mely viselés közben összenyomódik, így szabadítva meg a fáradt lábakat a nyomástól és a feszüléstől.

Eleged van abból, hogy csillagokat látsz a fájdalomtól egy átbulizott éjszaka után? Whiting szerint a divatnak nem muszáj fájdalmat okoznia. „Én is szeretek magas sarkút hordani, meg partikra járni, és arra gondoltam, biztos van mód arra, hogy kényelmesebbé tegyük őket." A tervek szerint egy kis párnácskát helyeznek el a sarkaknál és a talppárnácskáknál, melyek squashlabdához hasonlóan összenyomódnak majd kinyúlnak a talp alatt.

Egy ugyanilyen vizenyős műanyag helyezkedik el a cipősarok kemény, külső rétegében is, így az egész alap enyhén megfeszül minden lépésnél. A „24 órán át hordható magas sarkú" még a prototípus-szakaszban tart, de Whiting reméli, hogy értékesíteni tudja majd tömeggyártásra cipőgyáraknak.

A divatőrültek sem kényszerülnének arra, hogy egyféle cipőt vegyenek, mert a vizenyős alap szinte az összes cipőfajtába beleilleszthető. Whiting a végzős éve során készítette a terveket, és rengeteg éjszakát töltött tervezéssel, fejlesztéssel és kutatással. „Volt, hogy három napig le se hunytam a szemem. Már várom, hogy újra minden éjszakát átaludhassak."

Whiting csodálkozott azon, hogy még senkinek sem jutott eszébe ilyen módon csökkenteni a partilányok kínjait. „Már évtizedek óta semmit sem változtak a cipők, ugyanúgy készítik őket. Ha a sarkakat nézzük, látjuk, hogy egy kemény fadarabon sétálunk."

Termékajánló:

Infrás lábmasszírozó, ME 7750

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők