Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Miért nem működik a naptármódszer?

Témakörök:

A fogamzásgátlás egyik legvitatottabb módja, a naptármódszer feltételezi, hogy egy nő csak ciklusa 10-edik és 17-edik napja között tud teherbe esni. A feltételezés szerint a többi napokon nem szükséges védekezni, hiszen ilyenkor nem következhet be a megtermékenyülés. A legújabb kutatások azonban ellent mondanak ezeknek a feltételezéseknek, sőt, a tudósok most már a korábbinál is megbízhatatlanabbnak tartják a naptármódszert.

Az Amerikai Környezetvédelmi Egészségügyi Tudományok Országos Intézetének munkatársai összesen 213 nő menstruációs ciklusát vizsgálták meg. A tudósok a vizeletben lévő ösztrogén és progeszteron segítségével kísérték figyelemmel a menstruációs ciklust. A kutatók szerint a nők csupán egyharmadának volt olyan rendszeres a menstruációs ciklusa, hogy biztonsággal alkalmazhassa a naptármódszert.

"A legtöbb nőnek nem 28 napig tart a ciklusa - nyilatkozta Dr. Laura Castleman, a kutatás egyik munkatársa - Vannak olyan nők, akiknek a ciklusa 35, és vannak olyanok, akiknek 21 napig tart. Ez személyenként teljesen változó."

Termékajánló:

Csipogó gyógyszeradagoló

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők