Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5c3600af3b502.jpg

Módosították a gyógyszerkiadást: enélkül a hozzátartozók nem tudják kiváltani a gyógyszereket

Témakörök: Életmód, táplálkozás Kutatás Érdekesség


Az orvosokat nem érte utol a recept felírásról szóló jogszabály január elsejei módosításának híre, és ez komoly zavart okoz a gyógyszertárakban - olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.

Bár a friss hosszabbítás nyomán ez év végéig még kötelező felírási igazolást vagy receptet is a beteg kezébe adni, sok orvos enélkül engedi el a páciensét. Ez aztán a kiváltásnál okoz gondot, hiszen az elektronikusan felírt szereket a gyógyszerész kizárólag magának a betegnek adhatja ki. Január eleje óta számos esetben okozott drámai helyzetet, hogy a családtagok emiatt nem tudták kiváltani a súlyosan beteg hozzátartozójuk orvosságait.

A doktornak kötelező felírási igazolást vagy receptet adnia

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke lapunk megkeresésére megerősítette: a doktornak 2019. végéig kötelező felírási igazolást, tehát receptet adniaEzt mindenkinek tudnia kell. Hozzátette: célszerű lenne, ha a felírási igazolást a beteg vagy adott esetben a helyette eljáró hozzátartozó külön is kérné az orvostól, ha netán az, erről magától megfeledkezne - írja a népszava.hu.

Nátha, meghűlés: nem mindegy mit szed be rá! A vény nélkül kapható gyógyszerekkel vigyázzon, tényleg májkárosító a meghűlésre bevett paracetamol!
 
Forrás: www.egeszsegkalauz.hu
 
Fotó: pixabay.com
 
 
 

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők