Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Mozis csemegék régen és ma

Témakörök:

A mozizáshoz régóta hozzátartozik a különböző rágcsálnivalók fogyasztása, de a filmszínházaknak eltartott egy ideig, mire ezt felismerték.

A különböző olcsó mozik és valódi filmszínházak tulajdonosai az 1920-as évekig nem engedélyezték az ételek árusítását a mozikban, ugyanis a mogyoró és pattogatott kukorica ropogtatását alantas dolognak tartották, ami jobb, ha megmarad a cirkuszok és burleszk házak közönségének.

Persze az emberek a tiltás ellenére is becsempészték az ételt. Ha új mozi nyitott valahol, a szomszédban azonnal megjelentek a különböző árusok és boltok, amelyek barna papírzacskóban kínálták a rágcsálnivalót.

Később persze a tulajdonosok is belátták, hogy a teljes filmélményhez hozzá tartozik a pattogatott kukorica és a sósmogyoró. Később az üdítőitalgyárak is csatlakoztak az üzlethez, és ma már szinte elképzelhetetlen, hogy egy moziban ne árusítsanak a pattogatott kukorica mellé poharas üdítőket is.

Sőt, ahogy a rendelkezésre álló hely a mozitermekben egyre nőtt, úgy nőtte ki magát a mozis élelmiszerüzlet is: ma már vannak helyek, ahol hot-dogot, hamburgert és más meleg ételeket is vásárolhatunk, sőt a legexkluzívabb mozikban bort, koktélokat és többfogásos menüt is felszolgálnak.

Termékajánló:

Mikrohullámú sütő, MW-920

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők