Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Ne hagyjuk a gyereket a kocsiban!

Témakörök:

Soha, különösen a nyári melegben ne hagyjuk egyedül gyermekeinket az autóban. Az amerikai Nemzeti Autópályabiztonsági Hivatal (NHTSA) új kutatása szerint a gyerekek nem-baleseti halálozásának leggyakoribb oka a hipertermia, ismertebb nevén a hőguta.

„Még ha öt centire le is húzzuk az ablakot, egy nyári napon tíz perc alatt fel tud forrósodni egy autó belseje” – mondta el Ronald Medford, a Hivatal egyik munkatársa. „Sose hagyjuk egyedül a gyerekeket az autóban vagy amellett, még akkor sem, ha csak gyorsan el akarunk intézni valamit. Egy szempillantás alatt baj történhet.”

Az elektromos ablakok miatti fulladás és a szén-monoxid okozta mérgezés is gyakori oka az évente átlagosan 44 halálesettel és 105 ezer sérüléssel járó nem-baleseti eseményeknek. Az NHTSA arra figyelmeztet, hogy soha ne hagyjuk egyedül gyermekeinket az autóban. Ha olyan helyen parkolunk, ahol a gyermekek is bemászhatnak az autóba, mindig húzzuk fel az ablakokat és zárjuk be a gépjárművet. Ha a környéken elveszik egy gyerek, mindig nézzünk be autónkba és a csomagtartóba is.

Ha forró autóban látunk egy gyermeket vagy hőgutát gyanítunk, hívjuk a mentőket vagy a rendőrséget. A hőguta figyelmeztető jelei a kipirult, forró és nedves bőr, az izzadás hiánya, a gyors, erős vagy lassú, elnyomható pulzus, a hányinger vagy a furcsa viselkedés. Ha nem szoktunk kisgyermeket szállítani, emlékeztessük magunkat a kis utasra, hogy nehogy az autóban hagyjuk: ragasszunk egy cédulát látható helyre, vagy tegyük táskánkat a hátsó ülésre, hogy az autó elhagyása előtt mindenképpen hátra kelljen néznünk.

Termékajánló:

Bébi test- és szobahőmérséklet figyelő, LL003

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők