Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Néhány lépés a teniszkönyök ellen

Témakörök:

Az egyik újonnan közzétett tanulmány szerint egy egyszerű csuklóerősítő gyakorlattal enyhíthető a teniszkönyök okozta fájdalom.

Az olcsó gumirúddal végzett excentrikus feszítőizom-erősítő gyakorlatok jelentős mértékben enyhítették az egyik betegcsoport esetében a fájdalmat, javították a mozgásképességet és az izomerőt a másik csoporthoz viszonyítva, akik szokványosabb izotóniás, az ellenállásra összpontosító csuklóerősítő gyakorlatokat végeztek. Az excentrikus csoport naponta három, 15 ismétlésből álló sorozat végzett. Mindkét csoport tagjai részesültek csukló extenzor nyújtásban, ultrahangvizsgálatban, masszázsban, hő- és jégkezelésben teniszkönyökükre. A könyök illetve az alkar e fájdalmas rendellenessége az általános népesség körülbelül 3 százalékát érinti.

„A többi, közvetlen orvosi felügyeletet megkövetelő és gyakran mellékhatásokkal járó teniszkönyök elleni kezeléshez, például a kortizon injekcióhoz vagy a helyileg alkalmazott nitrogén-monoxidhoz viszonyítva ez a kezelés amellett, hogy költséghatékony, a dózist sem kell korlátozni azzal, hogy a páciensnek a kórházba kell mennie” – állítja a tanulmány szerzője, Timothy F. Tyler, a New York-i Nicholas Institute of Sports Medicine and Athletic Trauma intézet klinikai kutatója.

A tanulmányt várhatóan szombaton hozzák nyilvánosságra az Amerikai Sportorvosi Ortopédiai Társaság éves konferenciáján Keystone-ban.

Termékajánló:

MediBall Szett (2 ütő, 2 labda)

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők