Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Összefüggés lehet az elhízás és a mellrák közt

Témakörök:

A magas inzulinszinttel rendelkező nőkben nagyobb lehet az emlőrák kialakulásának kockázata, mint azokban, akik vérében alacsonyabb az inzulin szintje. Ez lehet az összefüggés az elhízás és az emlőrák között – vélik a New York-i Albert Einstein orvosi egyetem kutatói.

A kutatók 835 emlőrákban szenvedő nő inzulinszintjét hasonlították össze 816 olyan nőével, akikben nem alakult ki a betegség. A kutatásból az derült ki, hogy a legmagasabb éhgyomri inzulinszinttel rendelkezőkben 1,5-szer magasabb volt az emlőrák kockázata, mint a legalacsonyabb éhgyomri inzulinszinttel rendelkező nőkben. A kockázat még magasabb volt azokban a nőkben, akik nem végeztek hormonkezelést. A kutatás szerint ezekben a nőkben 2,4-szer magasabb volt az emlőrák kockázata, amennyiben magas inzulinszinttel rendelkeztek, mint ha alacsonnyal.

A laboratóriumi vizsgálatokból kiderült, hogy az inzulin stimulálja az emlősejtek növekedését. A túlsúlyosságot illetve az elhízást pedig az emlőrák kockázati tényezőjeként azonosították.

Termékajánló:

Vércukormérő csomag, SD Check Gold

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal