Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

5a3ba96c4b02b.jpeg

Óvatosan a méregtelelnítő kúrával!

Témakörök: Életmód, táplálkozás Diéta, fitness

Ha helyesen alkalmazzuk őket, a méregtelenítő diéták segíthetik testünk természetes detoxifikáló rendszereit  tudhatjuk meg Dr. Michelle Schoffro Cook-tól, aki a természetes gyógymódok és az akupunktúra elismert doktora.

 

Testünk mindig méregteleníti magát - nyilatkozta a szakértő, de hozzátette, hogy mivel több méreg található étrendünkben és környezetünkben, mint eddig bármikor, szüksége van némi segítségre. Ezzel azonban nem minden egészségügyi szakember ért egyet. Van, aki azt állítja, hogy szervezetünk magától is jó munkát végez, és a tisztítókúrák feleslegesek, sőt egészségtelenek is lehetnek.

 

Manapság már számtalan méregtelenítő kúra áll a fogyasztók rendelkezésére. Egyesek előírják, hogy egy citromlé, juharszirup és cayenne bors keverékéből készített koktélon kívül semmit nem fogyaszthatunk, más diéták bizonyos ételek kizárólagos, vagy gyógynövényi kiegészítők fogyasztását tanácsolják.

 

Különböző tisztítókúrák a szervezet különböző rendszereire vannak hatással, mondta Schoffro Cook. Elmondása szerint saját praxisában látott már olyat, hogy valaki az ő diétáján alapuló méregtelenítésnek köszönhetően kigyógyult az ízületi gyulladásból és a fibromyalgiából, ami szintén egy reumás megbetegedés.

 

Abban azonban a szakértők is egyetértenek, hogy a tisztítókúrák nem mindenkire nézve biztonságosak. A várandós, szoptató, vagy gyermeket tervező nők kerüljék a detoxikáló programokat, és nem ajánlott gyermekek, idősek és műtétből felépülőben lévők számára sem.

 

Fontos megértenünk, hogy a méregtelenítést nem szabadna kellemetlen folyamatként érzékelnünk. A hányinger, fejvájás vagy hasmenés a helytelenül végzett túl erős tisztítókúra eredményei lehetnek - tudhatjuk meg Schoffro Cook-tól.

Forrás: www.medipress.hu

 

 

5a3ba93943c8c.jpeg

Kis súlyú újszülöttből sikeres felnőtt

5a3ba9e528e33.jpeg

Fehérjedús fogyókúra

5a3ba95f672df.jpeg

Mínusz 9 és fél kiló krumplidiétával