Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Problémás a nagy mell

Témakörök:

Ha valakinek túl nagyok a mellei, az nem betegség, így a méretcsökkentő műtétet nem állja a német társadalombiztosítás – áll egy bírósági ítéletben.

A nyugat-németországi Darmstadtban található területi bíróság elutasította egy 37 éves nő keresetét, akinek több orvos azt tanácsolta, műtétileg kisebbíttesse meg a melleit, hogy elmúljanak hátfájdalmai és ne bélyegezze meg a társadalom.  A társadalombiztosítója elutasította a késését, így a nő bírósághoz fordult. A bíró úgy ítélkezett, hogy az ilyen beavatkozásokat csak akkor állja a társadalombiztosítás, amennyiben a mellek mérete fizikai deformitásként kezelhető és további egészségügyi problémákat okoz.

A bíróság azt is kijelentette, hogy a „túl nagy mellek” csak abban az esetben okolhatók a hátfájdalomért, „amennyiben nagyfokban eltérnek a test arányaitól”. Mivel a páciens elhízott volt (178 cm magas és 116 kilogramm súlyú), a bíróság szerint ez a kitétel nem áll fenn.

Egy szövetségi bíróság 2004-ben úgy rendelkezett, hogy az állami egészségbiztosítás nem fedezheti a mellkisebbítő, illetve –nagyobbító műtétet, mivel „a mellnek nincs szabványos mérete vagy formája”.  A mell méretéből adódó lelki problémákat pedig pszichoterápiával kell kezelni, amelynek költségei hiába magasabbak, mint egy plasztikai műtété, ezt mégis fedezi a legtöbb biztosító.

Termékajánló:

Személymérleg Slim 635

Forrás: MediPress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal