Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Pusztítja a daganatot az anyatej

Témakörök:

Az anyatej egyik alkotórésze elpusztítja a rákos sejteket, derült ki a Göteborgi és a Lund Egyetem tudósainak legújabb vizsgálatából.

Bár a HAMLET névre keresztelt vegyületet már évekkel ezelőtt felfedezték az anyatejben, hatását csak most tesztelték embereken. Az ezzel a vegyülettel kezelt húgyhólyagrákos betegek vizeletében a kezelés után elhalt rákos sejteket mutattak ki, így feltámadt a remény, hogy a molekula a jövőben daganatok elleni szerré fejleszthető tovább.

Véletlenül fedezték fel

A HAMLET-et véletlenül fedezték fel a kutatók, amikor az anyatej antibakteriális összetevőit vizsgálták. A további vizsgálatok kimutatták, hogy a HAMLET fehérjéből és egy zsírsavból áll, amely a természetben az anyatejben fordul elő. Eddig azonban nem sikerült bizonyítani, hogy ez a vegyület spontán alakul ki az anyatejben, azonban feltételezik, hogy a HAMLET a kisbabák gyomrának savas környezetének hatására formálódik. Laboratóriumi kísérletekben a szer 40 különböző fajta dagantot pusztított el, a kutatók jelenleg a bőrrákra, a nyálkahártyák rákjára és az agydaganatokra gyakorolt hatást vizsgálják. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a HAMLET csak a daganatos sejteket pusztítja el, az egészséges sejteket nem károsítja.

Termékajánló:

Bébiüveg sterilizáló

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők