Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Rágjon fenyőkérget hosszú utazás előtt

Témakörök:

A Minerva Cardioangiologica folyóirat szerdai számában megjelenő új tanulmány felfedi, hogy a francia tengerparti fenyő kérgéből készült kivonat, a pycnogenol mintegy felére csökkenti az időzónákon átutazó emberek kellemetlen panaszait.

A tanulmány két részből állt: egy agyi CT vizsgálatból és egy pontozásos értékelésből. Kimutatták, hogy a pycnogenol csökkentette a kimerültséget, a fejfájást, az álmatlanságot és az agyi duzzanatot mind az egészséges, mind a magas vérnyomással küszködő utasok esetén. Sokkal kevésbé duzzadt a lábuk is, melyet gyakran összefüggésbe hoznak a hosszú repülőutakkal.

Az ún. jetlag egy olyan átmeneti funkciózavar, mely időlegesen mentális és fizikai problémákat okoz az időzónákon való átutazást követően. Az okozza, hogy a szervezet hirtelen nem képes alkalmazkodni utazás közben az eltérő időzónákhoz. Miközben a szervezet igyekszik megbirkózni a feladattal, átmenetileg jelentkezhet álmatlanság, fáradékonyság, ingerlékenység és figyelemzavar.

„Nem is végezhettük volna jobb időpontban a vizsgálatot, hiszen hamarosan sokan útra kelnek az ünnepek miatt.” – mondta Gianni Belcaro, a tanulmány vezető kutatója. Bár több kutatásra van még szükség a témában, a pycogenol természetes, de mégis biztonságos megoldásnak tűnik a hosszú útra indulók számára. A kutatók a pycnogenol keringésjavító és antioxidáns hatásának tulajdonítják a pozitív eredményeket.

Termékajánló:

Shiatsu masszírozó, ME 7705

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

INGERTERÁPIA ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS MEDICOR TENS KÉSZÜLÉKKEL

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal