Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Ritkábban alkalmazva is hatásos a botox

Témakörök:

Az Oregon Egészségügyi és Tudományegyetem kutatásai szerint két év elteltével a Botoxot rendszeresen alkalmazó páciensek alacsonyabb dózissal is ugyanazokat a kozmetikai eredményeket érhetik el, mint addig a magasabb dózissal.

"A két éven keresztül, ajánlott időközönként alkalmazott Botox kezelések később már ritkábban alkalmazva is ugyanolyan hatékonyak" - nyilatkozta Roger A. Dailey professzor.

A botulinum toxin, vagy más néven Botox bizonyíthatóan segíti megelőzni a ráncok kialakulását és csökkenteni a már meglévő ráncok mélységét. "A 30 és 50 éves kor között megkezdett Botox kezelések sikeresen csökkentik a már meglévő ráncokat és megelőzik az újabbak kialakulását" - nyilatkozta Dr. Dailey, a Casey Orvosi Központ vezetője.

"Kutatásaink során rájöttünk, hogy a legalább két évig tartó, négyhavonta alkalmazott Botox kezelések után át lehet állni a ritkább, félévenkénti kezelési időközökre a látható eredmények megtartásával. Így csökkennek a páciens költségei, de hasonló kozmetikai eredményeket érhet el, mint a gyakoribb kezelésekkel."

A Botoxot már nyolc éve alkalmazzák a szépségiparban. Az Allergen nevű gyártó cég adatai szerint 2008-ban az Egyesült Államokban több mint ötmillióan részesültek Botox kezelésben, akik közül 313 000-en voltak a férfiak.

Termékajánló:

Ultrahangos mélymasszázs készülék

Forrás: Medipress

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők