Magazin

MEDICOR Zrt. Egészségmagazinja

Szemüvegviselés óvodáskorban

Témakörök:

Óvodás gyermeke van? Ha gyermekének rossz a látása, a szemüveg befolyásolhatja a szem-kéz koordinációs teszten elért pontszámait. Egy új tanulmány szerint a rosszul látó óvodások szem-kéz koordinációs teszt pontszámai már hat héttel a szemüveg viselésének megkezdését követően javulnak.

A vizsgálatba 70 óvodás gyermeket vontak be, akiknek az átlagéletkoruk 4,6 év volt. A szemvizsgálat alapján a gyermekek fele rosszul látott. A gyengén látó gyerekek szem-kéz koordinációs teszt eredményei is rosszabbak lettek, mint ép látással rendelkező társaiké. Emiatt minden rosszul látó gyermeknek szemüveget rendeltek, majd hat héttel később megismételték a tesztet.

Ezúttal már minden óvodás hasonló eredményeket ért el, vagyis a rossz látás miatti lemaradást hat hét alatt sikerült szemüveggel behozni. A szakértők, köztük Dr. Anne-Catherine Roch-Levecq a San Diego-i Kaliforniai Egyetem kutatója szerint a látásproblémák mielőbbi azonosítása és korrekciója már igen korai életkorban segítheti a gyermekek tanulását. Természetesen a gyermekek szemvizsgálatát nem az óvodában kell elkezdeni. Az első szemészeti vizsgálatra ideális esetben már hat hónapos korban sor kerül.

Forrás: www.medipress.hu

5a3ae39aa9539.jpg

Higanyveszély: eltört a lázmérő!

Fejlesszük egyensúlyunkat bokagyakorlatokkal

Futópadon gyakorolnak a sérült csecsemők